Fabrica de Pensule / Future Perfect #2
Articol editat de cristina.rusu, 5 decembrie 2020, 17:38
Expoziția Future Perfect #2 / Viitor Anterior #2 va putea fi vizitată începând cu data de 7 decembrie 2020 la Casa Tranzit, str. George Barițiu, nr. 16, Cluj-Napoca.
„Ne angajăm, alături de 8 artiști consacrați invitați, stârniți de fapt, să creăm cadrul unui dialog între generații într-un proiect nomad cu 4 stații de oprire, MAGMA Sf. Gheorghe a fost prima dintre acestea ]n luna noiembrie, iar acum deschidem o nouă expoziție la Casa Tranzit, din Cluj-Napoca. Sectorul emergent al scenei este unul dintre cele mai afectate de orice situație de tip criză, e valabil asta și acum. Artiștii tineri sunt nevoiți de cele mai multe ori să-și deseneze singuri structurile pe care mai apoi să înceapă să își desfășoare activitatea, să-și caute/articuleze propriul discurs artistic. Scena locală (dacă o putem numi scenă) nu este oricum din cele mai deschise și/sau prietenoase cu orice e nou și deci riscant, așa că oportunități pentru tineri artiști sunt extrem de puține.” – a declarat Mihai Iepure-Gorski, co-curator al programului de arte vizuale al Fabricii de Pensule.
Monotremu (Laura Borotea și Gabriel Boldiș) sunt artiștii invitați să curatorieze cea de-a doua expoziție a Future Perfect / Viitor Anterior, iar artiștii expozanți – Diana Grigorescu, Daniel Dărăban, Renata Vajda, Matei Negruțiu, Anamaria Popa, Andrei Cengher, Tudor Predescu, Andra Cați, Cosmin Gödri și Alexandru Gorea – sunt colegi în clasa a XII-a la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș și în cadrul Opționalului de artă contemporană, în al doilea an.
„De la noi a pornit invitația de a expune, mai departe au intrat în scenă propriile lor preocupări și temele cele mai de interes: lumea digitală, lumea istorică, lumea identitară, cea domestică, mediul, școala… În lipsa unei biografii profesionale prin care să se „legitimeze” artistic, toți cei prezenți se pot mândri cu o abordare cât se poate de ludică și de serioasă, în același timp, a unor subiecte despre care nu se vorbește în cadrul orelor de curs. Întregul lor demers reprezintă o colecție de lucrări libere ce ar putea celebra sfârșitul unei perioade de studiu, o formă de lucrare de atestat profesional colectivă, fără note sau diplome, sau chiar o propunere de alternativă curriculară.” – a menționat Monotremu.
Vernisajul va consta într-un tur ghidat al expoziției oferit de cei doi curatori și va avea loc online în data de 4 decembrie de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 7 – 11 Decembrie 2020, la Casa Tranzit, între orele 16:00 – 19:00, doar pe bază de programare, în grupuri de maxim 4 persoane.
Programările se pot face accesând link-ul: bit.ly/ProgramariFuturePerfect2
Toate măsurile de igienă și protecție vor fi respectate pe perioada vizitei. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata vizitei.
Mai multe informații pe www.fabricadepensule.ro
Comunicat
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.