Cel care a avut vreodată oaspeţi străini ştie cât de greu e să alegi ce să le pui pe masă. De această dată să lăsăm linia ciorbă de burtă şi sarmale, să ne concentrăm doar pe dulciuri: cel puţin patiseriile cu mac ar trezi câteva asocieri nedorite în mintea cuiva de peste graniţă. Dar e rândul nostru acum să ridicăm din sprâncene, pentru că am adunat cele mai ciudate dulciuri din lumea întreagă:
Articol editat de Bianca Câmpeanu,
6 decembrie 2020, 12:00 / actualizat: 11 decembrie 2020, 8:13
Cel care a avut vreodată oaspeţi străini ştie cât de greu e să alegi ce să le pui pe masă. De această dată să lăsăm linia ciorbă de burtă şi sarmale, să ne concentrăm doar pe dulciuri: cel puţin patiseriile cu mac ar trezi câteva asocieri nedorite în mintea cuiva de peste graniţă. Dar e rândul nostru acum să ridicăm din sprâncene, pentru că am adunat cele mai ciudate dulciuri din lumea întreagă:
1. Biscuiţi cu ciocolată şi ceapă
De fapt e vorba de un soi de ceapă dulce, ceapa Vidalia din Georgia, Statele Unite. Există chiar un comitet care se ocupă de originalitatea soiului, care recomandă printre utilizări biscuiţii cu ceapă, dar şi o supă cremă cu pere şi ceapă.
2. Cheesecake cu brânză de capră
Cheesecake-urile au devenit foarte populare în ultima vreme, deşi poate nu chiar varianta mai picantă şi mai mirositoare, cu brânză de capră. Cei care au încercat pretind că brânza de capră îşi mai pierde din intensitatea aromei în timpul preparării.
3. Tort cu varză murată
Se spune că varza murată face minuni cu textura unui tort clasic de ciocolată, fără să-şi păstreze gustul şi mirosul specific. Trebuie avut grijă doar ca varza să fie tăiată cât mai mărunt. De altfel, nu e singura combinaţie de acest gen: site-urile americane cu reţete recomandă şi varianta cu sfeclă.
4. Îngheţată cu ulei de măsline
Uleiul de măsline capătă la temperaturi joase nişte trăsături cu care nu ne întâlnim în timpul utilizării obişnuite. Mai precis, gustul devine floral, promiţând noi experienţe gastronomice. Îngheţata cu ulei de măsline e cremoasă şi nu foarte dulce, perfectă pentru cei care s-au săturat de deserturile zaharoase.
De altfel, nu uleiul de măsline e cel mai serios atentat la adresa iubitorilor de îngheţată: pe blogurile gastronomice găsim reţete de îngheţată simplă cu wasabi, ori de îngheţată de vanilie cu usturoi.
5. Brioşe cu mazăre verde
Dacă putem face brioşe chiar şi din făină de porumb, de ce nu am putea din mazăre? Un gastro-blogger din Marea Britanie a încercat, amestecând în aluat 2 căni de piure de mazăre. Brioşele au ieşit verzi, cu un gust proaspăt. Dar cine ştie: de vreme ce există prăjitură cu morcovi, poate şi această idee va deveni populară.