De ce NU trebuie să dormim cu smartphone-ul alături de noi
„Lumina albastră a ecranului smartphone-ului afectează negativ ochii, ritmul biologic, provoacă insomnie, dureri de cap, scade eficiența muncii, apar tulburări de memorie și provoacă apariția unor boli distrofice ale ochilor„, a arătat medicul, citat de agenția „Praym”.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 decembrie 2020, 12:00
Unele persoane au dezvoltat dependență de gadget-uri, doresc să le păstreze în raza vizuală, a arătat specialistul. Specialistul a explicat că în timpul somnului smarthfone-ul trebuie așezat la o distanță de minim doi metri de pat, iar gadget-ul trebuie deconectat de la rețea.
Remarcând efectele nocive ale radiației de radiofrecvență asupra omului, Maria Ignatova a arătat că în prezent nu a fost demonstrată influența negativă a acestei radiații de la smartphone-uri. Cu toate acestea, a subliniat neurologul rus, se știe că radiația de radiofrecvență ale altor gadget-uri este absorbită de țesuturile corpului uman și are un efect negativ asupra organismului uman. Dintre consecințe, expertul a amintit de evoluția tulburărilor neurologice, riscul de infertilitate și de boli oncologice. La câmpurile electromagnetice sunt sensibili în special copiii, persoanele care suferă de tulburări ale funcționării sistemului cardiovascular și ale sistemului nervos, precum și femeile însărcinate.(www.rosbalt.ru)
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.