Anul 2020 s-a dovedit a fi unul provocator pentru sportivi. Lipsa pentru o bună perioadă a competițiilor, dar și antrenamentele adaptate la condițiile impuse de pandemie, și-au făcut simțită prezența. Cu toate acestea, unii dintre sportivii români au obținut rezultate remarcabile. Ceea ce ne face să credem că în viitor totul va fi bine.
Articol editat de cristina.rusu,
3 ianuarie 2021, 06:00 / actualizat: 6 ianuarie 2021, 9:22
Anul 2020 s-a dovedit a fi unul provocator pentru sportivi. Lipsa pentru o bună perioadă a competițiilor, dar și antrenamentele adaptate la condițiile impuse de pandemie, și-au făcut simțită prezența. Cu toate acestea, unii dintre sportivii români au obținut rezultate remarcabile. Ceea ce ne face să credem că în viitor totul va fi bine.
De altfel, așa crede și noul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak,cel care își dorește să realizeze lucruri grozave pentru sportul românesc:
Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, crede că efectele negative ale pandemiei de COVID-19 se vor vedea în timp. Anul 2020 a fost unul al provocărilor pentru înotătorii români, Robert Glință fiind unul dintre cei care s-a adaptat cel mai bine:
Pandemia de coronavirus i-a afectat și pe gimnaștii români. Mai ales pe cei mai tineri dintre ei, pentru că mulți dintre aceștia nu s-au putut adapta la noile condiţii sanitare impuse de autorităţi:
Calificarea echipei naţionale feminine de tenis de masă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, reuşită înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus, a rămas cea mai mare prefromanță reușită de țara noastră în acest sport, anul trecut. Rezultatele bune au continuat apoi la Campionatele Europene de tineret, unde România a obținut şase medalii:
Alin Alexuc-Ciurariu, campion european la lupte greco-romane, categoria 130 kg, a fost ales cel mai bun luptător român al anului 2020, în urma votului Biroului Federal din cadrul forului național de specialitate. Pe locul secund în această ierarhie s-a clasat Albert Saritov, medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice din 2016 și câștigător al medaliei de argint la lupte libere în cadrul Campionatelor Europene de la Roma, întrecere ce a avut loc în luna februarie. Podiumul a fost completat de Cătălina Axente, medaliată cu bronz la Europene.
Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat că printre cele mai mari provocări întâmpinate în 2020 în Liga I au fost programarea meciurilor şi anularea unor partide atunci când au apărut cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor.
Cu toate acestea, Ştefan consideră că, în ciuda dificultăţilor întâmpinate, Liga I s-a desfăşurat în condiţii foarte bune. Ba mai mult, el crede că, în funcţie de evoluţia pandemiei, publicul ar putea reveni pe stadioane în proporție de 30% din capacitatea arenelor.
CSU Sibiu a încheiat anul pe primul loc în Liga Naționala de Baschet Masculin. Sibienii au un bilanț de șase victorii și o singură înfrângere și beneficiază de faptul că au jucat un meci în plus față de U-BT. Echipa clujeană se află pe locul secund, cu șase victorii din tot atâtea partide.
La finalul anului, podiumul campionatului intern este completat de BCM U Pitești, echipă ce a înregistrat patru victorii și trei înfrângeri. CSM Oradease află pe poziția a 6-a, însă bihorenii au jucat doar cinci meciuri în acest început de sezon. Aceștia nu au participat la cel de-al doilea turneul, întrecere ce a avut loc în perioada 22-23 decembrie.
Pandemia de coronavirus a afectat puternic în 2020 sportul mondial, ducând la amânarea sau chiar anularea unor evenimente sportive majore. Sportivii din întreaga lume au fost nevoiţi să se antreneze câteva luni în izolare, iar la revenirea întrecerilor, parcă sportul nu mai era același de care ne-am îndrăgostit noi:
Ovidiu Tebu
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.