La Cluj-Napoca, 2021 va fi anul cartierelor, promite primarul Emil Boc. El spune că cele mai importante proiecte care vor fi terminate în următoarele 12 luni sau care sunt în fază de avizare se mută din centrul municipiului spre zonele de locuit:
Articol editat de DSRNetworkAdmin,
7 ianuarie 2021, 10:58 / actualizat: 11 ianuarie 2021, 11:21
La Cluj-Napoca, 2021 va fi anul cartierelor, promite primarul Emil Boc. El spune că cele mai importante proiecte care vor fi terminate în următoarele 12 luni sau care sunt în fază de avizare se mută din centrul municipiului spre zonele de locuit:
Baza Sportivă “La terenuri” din cartierul Mănăștur are termen de finalizare septembrie 2021. Pădurea clujenilor, din cartierul Iris, aflată la capătul liniei de tramvai, va fi deschisă tot în acest an. Extinderea skate-park-ului Rozelor va fi făcută în acest an, tot în 2021 vom achiziționa zece tramvaie și zece autobuze, toate noi. Pe listă mai sunt modernizarea Liceului Onisifor Ghibu și a Liceului Ana Aslan sau Planul Urbanistic Zonal pentru noul cartier Sopor, de 250 de hectare. Toate acestea trebuie să se încheie în 2021. (Emil Boc)
Amenajarea de noi zone verzi în Cluj-Napoca și modernizarea parcurilor existente sunt proiectele prioritare ale municipalității în acest an.
Viceprimarul Dan Tarcea dezvăluie că în pregătire există mai multe investiții care vor schimba aspectul unor cartiere importante ale orașului:
Amenajarea malurilor Someșului Mic este un proiect care va fi demarat în acest an. Urmează să primim proiectul tehnic și să facem licitația de execuție. Am demarat și studiile pentru zona Expo Transilvania, unde ne dorim să facem o bază sportivă, pentru că acolo sunt foarte multe spații neîngrijite și degradate. Vrem să amenajăm o zonă verde, cum este și în Mănăștur sau în Gheorgheni. Și nu în ultimul rând, în Borhanci avem în proiect să facem un hub de învățământ, unde să fie o creșă, o grădiniță, o școală, astfel încât și locuitorii din acest cartier să se poată bucura de un spațiu de calitate în zonă. (Dan Tarcea)
Nu toate proiectele care încep în perioada următoare vor putea fi terminate în 2021.
Primarul Emil Boc precizează că sunt și investiții gândite pe termen mediu, care vor fi terminate abia în 2022 sau chiar mai târziu:
Avem și obiective de investiții care încep sau continuă în 2021, dar nu se termină în acest an. Se vor termina în 2022. Pe această listă avem reabilitarea bulevardului 21 Decembrie, care începe anul acesta, modernizarea Parcului Ștefan cel Mare, a Parcului Feroviarilor, noul pod Oașului – Răsăritului, extinderea Școlii gimnaziale “Iuliu Hațieganu” cu 15 săli de clasă noi, modernizarea grădinițelor “Floare de iris” și “Căsuța poveștilor” sau actualizarea Planului Urbanistic General. (Emil Boc)
Cele mai importante proiecte pe care Primăria Cluj-Napoca le are în obiectiv rămân centura metropolitană, metroul și trenul metropolitan. Acestea vor îmbunătăți considerabil mobilitatea în interiorul orașului și vor asigura un acces mai facil spre municipiu din localitățile limitrofe.
Viceprimarul Dan Tarcea spune însă că aceste obiective se află deocamdată la faza de proiectare, studii sau avizare, iar primele rezultate palpabile se vor vedea abia peste câțiva ani:
Pentru anii următori avem câteva proiecte extrem de importante pentru Cluj: centura metropolitană, aproximativ 38 de kilometri plus drumurile de legătură. De asemenea, avem obiectiv pe termen mediu și lung trenul metropolitan și metroul, proiect pentru care deja am aprobat studiile de prefezabilitate, au fost aprobate și în Guvern, astfel încât să putem obține finanțarea de la Uniunea Europeană. Aici discutăm de o investiție care depășește un miliard de euro. (Dan Tarcea)
Mihai Miclăuș
Foto: Mugur N.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.