Bomboane proteice fără adaos de zahăr
Primele bomboane proteice fără adaos de zahăr au fost create în Bulgaria în timpul pandemiei de coronavirus.
Articol editat de cristina.rusu, 22 ianuarie 2021, 12:00 / actualizat: 22 ianuarie 2021, 13:03
Articol editat de cristina.rusu, 22 ianuarie 2021, 12:00 / actualizat: 22 ianuarie 2021, 13:03
Ideea aparţine Jasminei Ghevezieva, care a explicat că bomboanele nu sunt atât un substitut pentru mâncare, cât o alternativă pentru dulciuri. Bomboanele folosesc proteine de înaltă calitate în două versiuni – una cu orez şi proteină de mazăre, o versiune vegană, iar cealaltă cu cazeină – o proteină din lapte uşor digerabilă.
Combinaţia de proteine cu fibre creează rapid o senzaţie de saţietate. Jasmina Ghevezieva a menţionat că organismul nostru are nevoie de zahăr, deoarece este o sursă de energie rapidă, dar zahărul alb în sine nu aduce nimic util. Există şi alte surse care sunt mult mai bogate în micro şi macro nutrienţi, adăugând că cel mai important este să nu se exagereze în privinţa consumului de zahăr alb.
RADOR
Foto: Gerd Funcke /Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.