Calea Mănăștur își va schimba arhitectura actuală
Cele două benzi pe sens destinate mașinilor vor fi păstrate, iar viceprimarul Dan Tarcea precizează că încă nu s-a luat o hotărâre finală dacă, pe fiecare sens, câte una dintre aceste benzi va fi dedicată transportului în comun.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 22 ianuarie 2021, 11:22 / actualizat: 25 ianuarie 2021, 10:16
Ne propunem să asigurăm pe strada Calea Mănăștur trotuare suficient de late pentru pietoni, piste pentru biciclete, urmând să păstrăm și cele două benzi pe sens pentru circulația mașinilor. Dacă vom crea sau nu o bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun va face obiectul unei alte analize. (Dan Tarcea)
Proiectul care prevede redesenarea străzii Calea Mănăștur include și lărgirea străzii Mărginașă, pentru crearea unei artere directe între cartierele Zorilor și Grigorescu.
Dan Tarcea arată că, odată finalizată această lucrare, va fi descongestionat traficul din Piața Lucian Blaga și din zona străzilor George Coșbuc – cardinal Iuliu Hossu:
Ne propunem să lărgim strada Mărginașă, care astăzi are o bandă și jumătate și intrarea și ieșirea se fac extrem de greu. Acolo vor fi trei benzi, strada urmând să aibă o lățime totală de 9,7 metri, care va cuprinde și trotuarele. De asemenea, ne propunem să facem o străpungere pe străzile Oțetului și Uzinei Electrice, astfel încât să decongestionăm și strada Coșbuc și cred că cu această intersecție și cu această nouă stradă, vom reuși să descongestionăm și Piața Lucian Blaga, pentru că oferim o alternativă șoferilor care coboară din Zorilor în centru sau vor să ajungă în Grigorescu. (Dan Tarcea)
Valoarea totală a lucrărilor, care vor cuprinde atât Calea Mănăștur, cât și amenajarea rutei directe dintre Zorilor și Grigorescu, se ridică la 54 de milioane de lei. Intervențiile vor dura 2 ani și vor începe după ce în Consiliul Local va fi aprobat Planul Urbanistic al Zonei.
Viceprimarul Dan Tarcea precizează că, pentru lărgirea străzii Mărginașă, sunt necesare mai întai exproprierea și demolarea mai multor case:
Procedura de expropriere a fost aprobată de Consiliul Local, sunt 25 de imobile din domeniul privat și 23 de imobile care aparțin unor instituții publice. Sunt câteva case pe care va trebui să le demolăm, pentru că altfel nu vom putea face lărgirea străzii Mărginașă și străpungerea spre Grigorescu, va trebui să construim și un pod nou peste Canalul Morii și, de asemenea, vor fi și câteva suprafețe de teren afectate de expropriere. După ce vom avea dispoziția de expropriere, vom putea să punem și PUZ-ul în dezbatere publică, iar după votarea lui în Consiliul Local vor începe lucrările. (Dan Tarcea)
Mihai Miclăuș
Foto: screenshot din videoclipul lui Ciprina Dragoste
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.