Alimente care ne fac fericiți și alimente care ne strică dispoziția
Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat în Marea Britanie, cu participarea a 2.000 de persoane, care a studiat efectul pozitiv şi negativ al alimentelor asupra emoţiilor oamenilor. Conform cercetării, durează doar 16 minute după consumul unui aliment pentru a avea un anumit efect asupra dispoziţiei.
Articol editat de cristina.rusu, 26 ianuarie 2021, 12:00 / actualizat: 26 ianuarie 2021, 13:10
Hayley Murgett, manager la Kallo Foods Ltd., care a comandat sondajul, a comentat: Nu este surprinzător faptul că alimentele bogate în sare şi grăsimi, cum ar fi burgerii, pizza şi chipsurile, se află în topul listei de produse capabile să îi facă pe oameni să se simtă rău. În schimb, alimentele proaspete, precum fructele sau nucile ne fac să ne simţim bine după ce le-am mâncat şi să credem în puterea naturii şi în efectul benefic al consumului de hrană sănătoasă asupra vieţii noastre. Mâncând mai natural, ne încărcăm nu numai corpul, ci şi mintea şi sufletul.
Aproape jumătate dintre respondenţi recunosc că există alimente care îi fac să se simtă bine în timp ce le mănâncă, dar la scurt timp după aceea, starea lor de spirit este afectată. O treime dintre respondenţi susţin că se bazează pe o varietate de alimente pentru a-şi îmbunătăţi starea de spirit. Studiul arată că oamenii mănâncă anumite produse şi doar după aceea îşi dau seama de efectul negativ.
Alimentele care îi fac pe oameni fericiţi sunt cafeaua, ciocolata neagră, strugurii, caisele, piersicile, iaurtul, ouăle, somonul, portocalele, merele, pepenii, mango, ciupercile, avocado, legumele cu frunze verzi, ceaiul verde. Alimentele care afectează negativ starea de spirit sunt gogoşile, alcoolul, băuturile răcoritoare, băuturile energizante, burgerii, bomboanele, pizza, prăjiturile, pâinea albă, chipsurile, ciocolata cu lapte, îngheţata.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.