Stagii de practică la USAMV, pentru 185 de liceeni care învață despre gastronomie
Primii liceeni au început deja stagiul de practică și consiliere profesională la secțiile de Carmangerie, Panificație – patiserie și Lactate, amplasate în stațiile pilot ale Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor.
Articol editat de cristina.rusu, 3 februarie 2021, 09:19
Proiectul, denumit “Stagii de practică și consiliere profesională pentru 185 de elevi din unități de învățământ cu profil de turism și alimentație din Regiunea Nord-Vest”, este finanțat din Programul Operațional Capital Uman.
Proiectul are drept obiectiv creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă. Competențele profesionale dobândite, ca urmare a stagiilor de practică, vor contribui la pregătirea viitorilor specialiști în gastronomie. În aceste vremuri tulburi peste tot în lume, comunitatea are nevoie de hrană sănătoasă și de specialiști care beneficiază de o pregătire de calitate. (Șef lucr. dr. Lucian Cuibus)
Pe parcursul stagiilor de practică, elevii vor fi familiarizați cu bunele practici din industria alimentară, cu un accent special pe produse locale de calitate superioară și ecologice. De asemenea, sesiunile de practică se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor de securitate și siguranță medicală, impuse de legile în vigoare în perioada pandemică.
Agronomia Agro Food Innovation SRL procesează materii prime obținute în fermele și stațiunile universității, mai ales de la Ferma Cojocna, unde o parte din materiile prime au primit acreditare ecologică, iar aceasta reprezintă o garanție a produselor locale de calitate, care sunt comercializate în magazinele USAMV Cluj-Napoca.
Comunicat
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.