Măsurile de protecţie împotriva COVID-19, valabile şi pentru animalele de companie
De la începutul pandemiei, am examinat aproximativ cinci câini care au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, a adăugat medicul veterinar. Cu ceva timp în urmă, s-a constatat că mutaţii ale noului virus au fost depistate în fermele de nurci din diferite părţi ale lumii. Animale din grădini zoologice au fost infectate cu coronavirus.
Articol editat de cristina.rusu, 11 februarie 2021, 06:00 / actualizat: 11 februarie 2021, 7:17
Recent, oamenii de ştiinţă britanici şi americani au sugerat că, pentru a combate pandemia, nu numai oamenii, ci şi animalele de companie trebuie să fie vaccinate.
Adevărul este, totuşi, că există şi alte boli virale mult mai grave la animale, iar noi teste rapide pot dovedi prezenţa oricărui virus în 15 minute. În prezent, nu există dovezi bazate ştiinţific conform cărora câinii şi pisicile sunt afectate exact de acelaşi virus. Ei suferă de multe alte coronavirusuri, pentru că sunt numeroase tipuri de agenţi infecţioşi. Din acest motiv, organizaţiile veterinare mondiale au emis o declaraţie oficială, potrivit căreia coronavirusul felin şi canin este diferit de coronavirusul uman, că o persoană nu îşi poate infecta animalul de companie, desigur, respectând carantina pentru animalul de companie, dacă stăpânul acestuia se află în carantină. Vaccinurile împotriva coronavirusurilor la câini nu sunt obligatorii, pentru că boala este uşoară la aceştia, la pisici este mai periculoasă, deoarece coronavirusul este asociat cu peritonită infecţioasă care este fatală, însă s-au dezvoltat vaccinuri pentru aceasta, a precizat dr.Gheorghieva.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
adio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.