Fructul pasiunii sau maracuja
Acest fruct are coaja groasă, iar culoarea sa diferă în funcție de specie de la alb – verzui până la purpuriu.
Articol editat de cristina.rusu, 14 februarie 2021, 12:00 / actualizat: 14 februarie 2021, 13:51
Gustul fructului pasiunii este asemănător cu cel al piersicii, dar mai acrișor și mai exotic.
Fructul pasiunii conține: fibre, vitamina C, vitamina B, vitamina A, antioxidanți, fier, magneziu și calciu, iar 100 g din acest fruct conțin 64 calorii.
Sucul fructului ajută la stimularea sistemului digestiv, la fel și semințele acestuia.
Fructul pasiunii previne îmbătrânirea pielii, întăreşte oasele şi sistemul imunitar (fiind foarte util în tratarea bronşitei), reduce tensiunea arterială, are efect calmant (în special floarea acestuia) și elimină excesul de grăsimi din corp.
Din cauza aciditații sale, este recomandat ca fructul pasiunii să fie introdus în alimentația bebelușului după 9 luni.
Cum alegem și cum păstrăm fructul pasiunii?
Fructul pasiunii este copt atunci când coaja sa este ușor stafidită. Dacă ați cumpărat fructul cu coaja întinsă, îl puteți păstra câteva zile la temperatura camerei până acesta se mai coace. Poate fi păstrat în frigider chiar și câteva săptămâni, iar la tempratura camerei se poate păstra câteva zile.
Coaja fructului nu se mănâncă, așa că, atunci când e consumat, fructul pasiunii se taie în două și, cu ajutorul unei linguri, se scot semințele și miezul din coaja sa.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.