Bananele, fructele care nu trebuie să lipsească din alimentaţie
Potrivit unui studiu al Universităţii din Alabama, consumul zilnic de banane poate ajuta la prevenirea atacurilor de cord şi accidentelor vasculare cerebrale. Prin urmare, acestea ar trebui incluse în dieta zilnică, datorită efectelor lor benefice asupra organismului. Bananele conţin vitamina B6, magneziu, mangan, potasiu, vitamina C.
Articol editat de cristina.rusu, 18 februarie 2021, 12:00 / actualizat: 18 februarie 2021, 13:29
Vitamina B6 – Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina B6, care ajută organismul să producă celule roşii din sânge, să elimine substanţele chimice nedorite din ficat şi rinichi şi să mențină un sistem nervos sănătos.
Magneziu – O banană de dimensiuni medii conţine circa 33 de mg de magneziu, necesar pentru întărirea oaselor şi cu rol de protector cardiac.
Mangan – O banană asigură aproximativ 13% din necesarul zilnic de mangan, care influenţează metabolismul proteinelor, glucidelor şi grăsimilor şi, de asemenea, ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.
Potasiu – Potasiul din banane menţine o inimă sănătoasă şi o tensiune arterială normală. Aceste fructe au un conținut scăzut de sodiu. Combinaţia dintre un nivel de sodiu scăzut şi un nivel de potasiu crescut ajută la normalizarea tensiunii arteriale.
Vitamina C – Bananele sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, protejând organismul împotriva deteriorării celulelor şi ţesuturilor şi crescând producţia de colagen şi serotonină, pentru menţinerea sănătăţii creierului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.