Ce ne facem cu cerșetorii de la colțul străzii?
Cerşetoria a devenit un fenomen nu doar în Sălaj, ci şi în alte judeţe. Cerşetorii activează mai nou și la sat, iar numărul lor este în creștere, cel puțin în orașe. Probleme sunt și în municipiul Zalău.
Articol editat de Camelia Velțan, 22 februarie 2021, 15:26
Directorul executiv al Poliției Locale a municipiului Zalău, Lucian Trif:
Din păcate, fenomenul cerşetoriei este departe de a fi eradicat. Sunt destul de multe cazuri cu care ne confruntăm zilnic pe raza municipiului. Sancțiunea contravențională, de cele mai multe ori, nu se recuperează prejudiciul.
Soluții există.
Lucian Trif: Noi am demarat, de-a lungul timpului, nu numai în acest an, și în ultimii cinci – șase ani, acțiuni și informări ale populației prin diferite pancarte. În zona magazinelor aglomerate, în zona pieţelor am afișat foarte multe mesaje, în încercarea de a se descuraja. În cadrul legislativ, la un moment dat, din câte am înțeles, se discuta despre sancționarea și persoanelor care oferă bani sau bunuri acestui tip de persoane. Din păcate, am rămas la faza de proiect, nu s-a implementat. Probabil că ar fi un demers prin care ar descuraja persoanele care oferă bunuri, bani.
Din păcate, polițiștii constată de nenumărate ori că printre persoanele care apelează la mila publică sunt și mulți copii, obligaţi de părinți să cerșească la colțul străzii.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.