Un medic rus demontează cele mai populare mituri despre cafea
Am afirmat-o, în repetate rânduri, și în emisiunile recente, și cu alte ocazii: oameni buni, este bine să înțelegeți un fapt, cafeaua nu este deloc dăunătoare sănătăţii cardiace, ci dimpotrivă. Există studii care demonstrează faptul că persoanele care consumă cafea cu moderaţie, în limite rezonabile, suferă mai rar de infarct miocardic, au mai rar fibrilație atrială, care este o tulburare de ritm cardiac (aritmie), care face ca inima să bată neregulat.. ‘…’ Beți cafea, dacă vă place!, a afirmat Aleksandr Miasnikov.
Articol editat de cristina.rusu, 27 februarie 2021, 12:00 / actualizat: 27 februarie 2021, 15:44
Medicul a amintit că un consum moderat de cafea este de la două până la trei ceşti pe zi. Excepția, potrivit lui, este făcută de persoanele cu afecțiuni hepatice, care pot bea patru căni, deoarece cafeaua are un efect vindecător asupra acestui organ.
În plus, a menționat Miasnikov, cafeaua are un efect favorabil asupra bolilor precum guta, boala Parkinson și osteoporoza, iar proprietățile anticancerigene ale cafelei sunt deja bine cunoscute. El a demontat şi mitul potrivit căruia cafeaua solubilă, instant, nesul, ar fi nesănătoasă.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.