Pacienți infectați cu COVID după internare. Cadre medicale sancționate [AUDIO]
Cu toate acestea, conducerea instituției sanitare susține că nu acesta este principalul motiv pentru care numeroși pacienți internați în spital cu test COVID negativ, ajung ulterior să contracteze virusul în timpul perioadei de internare.
Articol editat de , 1 martie 2021, 15:46
Pentru a se evita aglomerarea Unității de Primire a Urgențelor, de la începutul lunii ianuarie la UPU sunt folosite testele rapide antigen, în baza reglementărilor Comisiei Europene care prevăd ca rezultatele acestor teste să fie considerate oficiale fără necesitatea dublării cu un test RT -PCR.
În timpul spitalizării, numeroși pacienți sunt confirmați cu COVID, chiar dacă testul de la internare e negativ.
Adrian Marc, managerul Spitalului Județean, susține, cu jumătate de gură, că vina nu ar fi a personalului care nu respectă regulile, deși recunoaște că au fost situații când s-au aplicat sancțiuni, ci a pacienților, cu toate că aceștia sunt internați în secții non COVD, unde intră în contact doar cu personalul medical.
Managerul Adrian Marc spune că pacienții confirmați cu COVID în timpul spitalizării, deși rezultatul testului rapid antigen a fost negativ, la internare se află în fereastră epidemiologică, iar simptomele specifice apar după perioada de incubație.
După perioada petrecută în secția tampon, pacienții cu test negativ sunt internați în secțiile de specialitate. Ceilalți sunt direcționați către spitalele COVID din municipiu și județ. Acolo unde ajung în cele din urmă și pacienții negativi la internare, dar confirmați ulerior cu COVID în timpul spitalizării.
Text/Foto: Stela Tudor
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.