Parcul Primăverii din cartierul Mănăștur a intrat în atenția municipalității, care vrea să îl reamenajeze, după modelul altor zone verzi proaspăt modernizate din oraș.
Articol editat de DSRNetworkAdmin,
2 martie 2021, 10:47 / actualizat: 4 martie 2021, 10:39
Parcul Primăverii din cartierul Mănăștur a intrat în atenția municipalității, care vrea să îl reamenajeze, după modelul altor zone verzi proaspăt modernizate din oraș.
Șeful Direcției de dezvoltare locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, arată că zona va fi gândită, în principal, ca un spațiu de relaxare, cu funcțiuni pentru diverse activități:
Vizăm o suprafață de peste trei hectare. Proiectul va prevedea dotările necesare unui parc urban pe modelul Parcului Între Lacuri, de exemplu, însă, aici, suprafața vizată fiind una mai mare, ne propunem ca Parcul Primăverii să devină un punct de atracție pentru locuitorii din cartierul Mănăștur. (Ovidiu Cîmpean)
Până în luna mai ar trebui definitivat conceptul după care urmează să se facă modernizarea Parcului Primăverii. Primăria va realiza forma finală a proiectului în urma unor dezbateri pe care le va avea cu clujenii, în special cu locuitorii cartierului Mănăștur.
Ovidiu Cîmpean precizează că o astfel de consultare publică va avea loc la începutul lunii viitoare, după care va fi lansată și licitația pentru modernizarea acestui parc:
Ne propunem să finanțăm Parcul Primăverii din fonduri europene, pe perioada 2021 – 2027, prin Programul Operațional Regional. În acest moment lucrăm la studiul de fezabilitate, care va fi finalizat în vara acestui an, iar, ulterior, vom lansa licitația de proiectare și execuție, astfel încât anul următor să înceapă lucrările de amenajare a acestui parc important din cartierul Mănăștur. (Ovidiu Cîmpean)
Modernizarea Parcului Primăverii face parte dintr-un program de reabilitare a spațiilor verzi din municipiu care mai cuprinde, printre altele, Parcurile Armătură și Feroviarilor, Baza Sportivă “La terenuri” sau Pădurea clujenilor, aflată în imediata vecinătate a fostei zone industriale a Clujului.
Ovidiu Cîmpean spune că majoritatea acestor lucrări sunt realizate cu finanțare din partea Uniunii Europene:
Proiectul face parte dintr-un program amplu de investiții, denumit “Clujul verde”, prin care ne propunem să amenajăm peste o sută de hectare de noi spații verzi în oraș. (Ovidiu Cîmpean)
Mihai Miclăuș
Foto: captură video Google Maps
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.