Este indicat ca meteosensibilii să nu consume sare în perioada schimbărilor meteorologice bruşte
Această recomandare a fost făcută de doctorul în științe medicale, cercetător principal al Centrului Medical de Cercetare din cadrul Universității de Stat din Moscova „M.V. Lomonosov”, Iuri Gurfinkel, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
Articol editat de cristina.rusu, 5 martie 2021, 12:00
Potrivit cercetătorului, sarea și condimentele au efecte directe asupra schimbării tensiunii arteriale, ca urmare, este indicat ca meteosensibilii să renunțe complet la sare şi condimente, în perioada schimbărilor meteorologice bruşte de temperatură.
De asemenea, medicul a recomandat să se excludă din dietă glucidele rapide și zahărul, în schimb e preferabil să se consume legume, cereale și fructe cu un conţinut redus de zahăr, care nu sunt foarte dulci.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.