Alimente bogate în vitamina B12
Multe persoane au o deficienţă de vitamina B12, care se manifestă de obicei prin oboseală continuă. Vegetarienii, băutorii şi fumătorii, femeile însărcinate sau care alăptează şi persoanele în vârstă au carenţe de vitamina B12.
Articol editat de cristina.rusu, 9 martie 2021, 12:00
Iată care sunt alimentele prin care se poate obţine această vitamină în mod natural:
Cel mai mare conţinut de vitamina B12 este prezent în midii. Ficatul şi carnea de vită ocupă locul al doilea, iar peştele cum ar fi – păstrăvul, somonul, tonul – ocupă locul al treilea.
Laptele şi iaurtul cu conţinut scăzut de grăsimi şi carnea de porc şi de pui conţin şi ele cantităţi de vitamina B12.
Persoanele vegetariene pot creşte aportul de vitamine consumând ouă. În general, vitamina B12 se găseşte în mod natural în produsele de origine animală – peşte, carne, ouă, lapte şi produse lactate.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.