Noi posibilităţi de vaccinare cu serul AstraZeneca [UPDATE]
UPDATE: ora 11.00
Aproximativ 60.000 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani au fost programate la imunizare cu vaccinul anti-COVID AstraZeneca începând din momentul în care s-a ridicat restricţia de vârstă.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 9 martie 2021, 10:29 / actualizat: 9 martie 2021, 11:39
UPDATE: ora 11.00
Aproximativ 60.000 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani au fost programate la imunizare cu vaccinul anti-COVID AstraZeneca începând din momentul în care s-a ridicat restricţia de vârstă.
Potrivit informării postate pe pagina de Facebook a platformei de vaccinare anti-COVID, dintre acestea, 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
Din momentul ridicării restricţiei de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani, informează pagina de Facebook a platformei de vaccinare anti-COVID.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat luni, 8 martie 2021, că s-a decis renunţarea la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca. Măsura vine ca urmare a apariţiei noilor date ştiinţifice, ‘a experienţei şi deciziilor’ altor state europene, precum şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulţilor cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu acest ser, ca urmare a eliminării restricţiei de vârstă.
Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi cu dizabilităţi.
Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.