Prima pagină » Diverse » Ce gust va avea mâncarea viitorului, realizată din proteine de laborator?
Ce gust va avea mâncarea viitorului, realizată din proteine de laborator?
foto: facebook Solar Foods
Un startup din Finlanda din domeniul tehnologiei speră să producă proteine din aer şi câteva suplimente care să fie utilizate pentru băuturi sănătoase, iaurt şi chiar şniţele fără carne.
Un startup din Finlanda din domeniul tehnologiei speră să producă proteine din aer şi câteva suplimente care să fie utilizate pentru băuturi sănătoase, iaurt şi chiar şniţele fără carne.
Startup-ul Solar Foods a primit aproape 25 de milioane de euro finanţare de stat şi privată pentru comercializarea produsului Solaine, un ingredient asemănător făinii, de culoare gălbuie care conţine 65% proteine produse într-un bioreactor miniatural de laborator. Făina este măcinată dintr-un microorganism lichid, care este produs cu electricitate din dioxid de carbon extras din aer, apă, microbi şi substanţe nutritive.
Pentru ca produsul să aibă succes, acesta trebuie să utilizeze energie regenerabilă şi să se găsească o modalitate durabilă pentru producerea de azot, a declarat prof. Rikka Kivelä de la Universitatea din Helsinki. În plus, făina trebuie să arate mai apetisantă decât proteinele vegetale, care sunt adesea granuloase şi amare. Producţia de proteine de laborator este în toate cazurile mai ecologică decât producţia de carne. Solar Foods speră să lanseze proteina de laborator în 2023. (www.dariknews.bg)
RADOR
Foto: facebook Solar Foods
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.