Laptele de măgăriță cucerește Europa
Familia Grizelj din Grude, Federația Bosnia și Herțegovina, se ocupă de ani de zile de vânzarea de lapte de măgariţă, care este foarte solicitat, astfel încât îl vând și în Elveția, Suedia și Franța.
Articol editat de cristina.rusu, 25 martie 2021, 18:00
Familia Grizelj din Grude, Federația Bosnia și Herțegovina, se ocupă de ani de zile de vânzarea de lapte de măgariţă, care este foarte solicitat, astfel încât îl vând și în Elveția, Suedia și Franța.
Un litru de lapte de măgăriţă costă 50 de mărci convertibile (25,5 euro), relatează agenția FENA.
Ante Grizelj și-a luat prima măgăriţă în 2010, iar astăzi are grijă de 120 de capete împreună cu cei doi frați ai săi. Acesta a declarat că, datorită proprietăților curative ale laptelui de măgăriţă, care nu poate fi obținut în cantități mari, cererea este foarte mare.
Laptele de măgăriţă este cel mai apropiat la gust şi compoziţie cu laptele matern, pe baza nivelului pH-ului şi a profilului nutriţional. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivel ridicat de Omega 3 şi Omega 6 şi care ajută la scăderea nivelului de colesterol. Laptele de măgăriţă nu conţine bacterii, ce a ce face ca el să poată fi băut fără a fi pasteurizat.
RADOR
Foto. AnnaER /Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.