Industria textilă, încotro? Ce spune premierul României [AUDIO]
Cu sprijinul deputatului Adrian Cozma, Sorina Tulan și Corina Por, două antreprenoare din Satu Mare, au fost primite marți, 30 martie, de primul ministru al României. La discuțiile cu premierul a participat și Cristina Chiriac, președinta Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin-CONAF.
Articol editat de , 2 aprilie 2021, 06:00 / actualizat: 2 aprilie 2021, 7:56
Antreprenoarea Sorina Tulan coordonează activitatea uneia dintre cele mai cunoscute fabrici de confecții din Satu Mare. Ani de zile, articolele vestimentare create sub brandul fabricii pe care o conduce, s-au numărat printre preferințele de top ale cumpărătorilor. Totul s-a blocat odată cu începerea pandemiei de coronavirus. Pentru a-și argumenta sprijinul solicitat premierului, Sorina Tulan spune că a reprofilat temporar activitatea fabricii, a depus eforturi pentru a nu concedia personalul, și a redus costurile pentru manoperă. Însă, cu magazinele închise și fără cumpărători, nu a putut achita datoriile acumulate față de stat, iar somațiile nu au întârziat să apară.
Situația, care se regăsește la nivelul întregii industrii textile din România, a fost prezentată premierului Florin Cîțu. Sorina Tulan spune că premierul României a lăsat să se înțeleagă că salvarea ar putea veni dacă ministrul Finanțelor va lua măsuri pentru eșalonarea datoriilor pe durata unui an.
O altă speranță vine de la promisiunea că de la mijlocul lunii mai va fi permisă din nou organizarea evenimentelor, ceea ce ar determina și cumpărarea pieselor vestimentare create de fabricile de confecții.
Sorina Tulan consideră că dificultățile cu care se confruntă industria textilă din România nu au ajuns la guvernanți pentru că nu a fost cine să le prezinte, așa cum au procedat reprezentanții altor domenii care au beneficiat de facilități.
În județul Satu Mare, industria textilă numără 3.500 de angsjați cu carte de muncă, în timp ce HoReCa înregistrează 2.500 de angajați.
Stela Tudor/FOTO: Inedit Satu Mare
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.