Reinventare în plină pandemie [AUDIO]
Industria Horeca a fost lovită din plin de pandemie. Cei care activează în acest domeniu nu au avut prea multe de făcut decât să aștepte zile mai bune. Pentru cei care livrează mâncare la domiciliu sau dispun de o terasă, lucrurile au mai mers cât de cât, însă pentru cei care nu au terasă și nu fac nici mâncare se poate spune că pandemia le-a pus lacătul pe ușă. În timp ce unii nu au de ales și așteaptă ca statul să vină cu soluții, alții se reinventează pentru a-și menține afacerea pe linia de plutire.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 6 aprilie 2021, 13:09 / actualizat: 8 aprilie 2021, 15:07
Industria Horeca a fost lovită din plin de pandemie. Cei care activează în acest domeniu nu au avut prea multe de făcut decât să aștepte zile mai bune. Pentru cei care livrează mâncare la domiciliu sau dispun de o terasă, lucrurile au mai mers cât de cât, însă pentru cei care nu au terasă și nu fac nici mâncare se poate spune că pandemia le-a pus lacătul pe ușă. În timp ce unii nu au de ales și așteaptă ca statul să vină cu soluții, alții se reinventează pentru a-și menține afacerea pe linia de plutire.
La Cluj lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Pe când a venit căldura și oamenii au sperat că pot ieși din case și se pot relaxa la o terasă spre exemplu, rata crescută a incidenței cazurilor de Covid-19 a impus noi restricții, iar acum localurile se închid zilnic la ora 18:00, o oră deloc în favoarea celor care doresc să iasă din casă la o terasă după o zi lungă de muncă și cu atât mai puțin în favoarea celor care dețin un local. Liviu Balint este proprietarul unui restaurant din Cluj-Napoca și povestește cum vede el aceste restricții:
Liviu Balint.
Mulți antreprenori nu mai așteaptă ca acele zile mai bune să vină pur și simplu, ci caută de unii singuri soluții pentru afacerile lor. Pentru că nici livrările nu mai merg ca altădată. Liviu Balint s-a reinventat. Cum și de ce, ne spune chiar el:
Liviu Balint.
De redeschiderea în interior a restaurantelor încă nici nu poate fi vorba. Antreprenorii din industria Horeca fac tot ce ține de ei pentru a-și salva afacerile, însă așa cum spun mulți dintre ei, fără sprijin din partea statului se văd nevoiți să pună lacătul pe ușă deocamdată.
Larisa Hurducaci
Foto: Facebook
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.