Prima pagină » De prin Cluj » Localurile de pe Piezișă, grav afectate de pandemie și de lipsa studenților [AUDIO]
Localurile de pe Piezișă, grav afectate de pandemie și de lipsa studenților [AUDIO]
Strada Piezisa
Industria Horeca a fost una dintre cele mai afectate de pandemie. Restaurante închise, angajați concediați sau în șomaj tehnic, o situație greu de imaginat pentru cei care au afaceri în acest sector de activitate. În timp ce unii s-au reinventat, se descurcă de la o zi la alta cu ajutorul teraselor pe care le au sau datorită livrărilor de mâncare, situația este puțin mai delicată pentru unii dintre proprietarii localurilor de pe Piezișă.
Industria Horeca a fost una dintre cele mai afectate de pandemie. Restaurante închise, angajați concediați sau în șomaj tehnic, o situație greu de imaginat pentru cei care au afaceri în acest sector de activitate. În timp ce unii s-au reinventat, se descurcă de la o zi la alta cu ajutorul teraselor pe care le au sau datorită livrărilor de mâncare, situația este puțin mai delicată pentru unii dintre proprietarii localurilor de pe Piezișă.
Localuri cândva pline de studenți, o atmosferă dinamică seară de seară, dar mai ales în weekend…sunt doar amintiri date la o parte de pandemie și de restricțiile impuse de aceasta. Acum pe strada Piezișa mai poți vedea doar oameni aflați în trecere și localuri pustii, unele cu lacătul pe ușă. Vlad Ivănescu este proprietarul unui local din zonă. Acesta a decis să facă toate eforturile necesare pentru a ține în continuare deschis, având o terasă. Pandemia i-a afectat afacerea. Dacă într-o sâmbătă din anul 2019 avea încasări de peste 7000 lei, acum abia încasează 200 lei. Și nici nu e de mirare, studenții lipsesc, restricțiile îi țin pe oameni în case, dar cu toate acestea Vlad se chinuie să își țină afacerea pe linia de plutire:
Vlad Ivănescu.
Această prezentare necesită JavaScript.
Acesta mai spune că încă de la începutul pandemiei a încercat să respecte toate regulile impuse de autorități. A investit în dezinfectanți, a ținut cont de distanțarea între mesele din local, însă soluțiile pentru el și pentru mulți alții aflați în situația sa, întârzie să apară. Cei care activează în domeniul Horeca își doresc mai mult sprijin de la stat, pentru că altfel vom vedea doar afaceri cu lacătul pe ușă, mai spun ei:
Vlad Ivănescu.
Odată cu venirea primăverii, mulți proprietari de localuri au sperat că își vor putea primi clienții pe terase și în acest fel vor putea să își revină puțin. Acest lucru este posibil, însă din cauza noilor restricții, toate localurile trebuie să se închidă la ora 18:00 în Cluj-Napoca, ora la care lumea începea în mod obișnuit să iasă la o terasă după o zi lungă de muncă. Așadar terasele mai au de așteptat…
Larisa Hurducaci
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.