Despre Maramureșul de altădată și Rânduiala Postului Paștelui [AUDIO]
Astfel, cu ocazia Postului Paștelui, în care ne aflăm, Rada Pavel de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureș, împreună cu Elena Opriș din Breb ne dezvăluie amintiri și rețete despre ce însemna acest post mai de mult, în vremurile mai frumoase și mai usoare, după cum ar spune unii.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 13 aprilie 2021, 07:00 / actualizat: 13 aprilie 2021, 11:31
O ascultăm pe Rada Pavel, consultant comunicare:
Lenuța Opriș își amintește că mai demult femeile erau mai harnice și se gândeau la post încă din timpul verii:
Păstăile aite se mâncau des în vremea postului. Rețeta-i simplă:
Mai multe despre Maramureșul de altă dată găsiți AICI.
Foto: Centrul Culturii Tradiționale Maramureș
Sebastiana Joicaliuc
Radio Sighet poate fi ascultat online, AICI!