Cele mai populare mâncăruri de carantină
Compania Mastercard a realizat un studiu în 19 ţări cu privire la cele mai populare mâncăruri de carantină şi cum s-a gătit pe timp de pandemie. Potrivit studiului, cetăţenii Ungariei au petrecut cu 40% mai mult timp în bucătărie – scrie portalul origo.hu.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 mai 2021, 12:00
Compania Mastercard a realizat un studiu în 19 ţări cu privire la cele mai populare mâncăruri de carantină şi cum s-a gătit pe timp de pandemie. Potrivit studiului, cetăţenii Ungariei au petrecut cu 40% mai mult timp în bucătărie – scrie portalul origo.hu.
Ca urmare a restricţiilor, familiile au mâncat împreună mai des. În ultimul an, 60% din repondenţi au învăţat să gătească mâncăruri noi, iar 55% afirmă că au acordat o atenţie mai mare alimentaţiei sănătoase. Participanţii la sondaj au mai fost întrebaţi care au fost felurile de mâncare preferate în ultima perioadă. Astfel, a fost întocmit topul celor mai „comode” feluri de mâncare.
Iată rezultatul studiului referitor la mâncărurile de carantină: Ungaria – plăcinte, Regatul Unit şi Irlanda – Roast dinner, Franţa – Crêpes, Italia – Spaghetti alla Carbonara, Germania – Rindsrouladen (ruladă de vită), Spania – Tortilla, Polonia – Naleśniki (plăcinte), Rusia – Kotleti (chiftele), Ucraina – Borş (supă cu sfeclă roşie), Turcia – Köfte (chiftele), România – Mămăligă, Olanda – Stamppot (mâncare tradiţională din cartofi şi legume), Portugalia – Bacalhau a bras (mâncare pe bază de peşte), Suedia – chifteluţe, Belgia – Frieten (cartofi prăjiţi), Cehia – Gulaş, Austria – Şniţel vienez, Slovacia – Kapustnica (supă de varză) (https://magyarnemzet.hu)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.