Alimente „dăunătoare” care sunt de fapt benefice pentru sănătate
Nucile sunt primele de pe lista nutriţionistei, care susţine că persoanele aflate la dietă le evită, temându-se de conţinutul lor caloric. Specialistul în nutriţie a explicat, însă, că acest produs este bogat în grăsimi utile, vitamine, minerale şi antioxidanţi şi a recomandat consumul de nuci între mesele principale.
Articol editat de cristina.rusu, 12 mai 2021, 12:00 / actualizat: 12 mai 2021, 15:44
Orezul alb este, de asemenea, adesea exclus din dietă, dar el este o sursă minunată de energie, care conferă rapid senzaţia de saţietate şi ne ajută să scăpăm de tentaţia alimentelor nerecomandate.
Ouăle, în special gălbenuşurile, sunt adesea incluse incorect în lista produselor interzise. Nutriţionistul aminteşte că aceste produse sunt bogate în proteine, iar gălbenuşurile conţin vitamine şi minerale care ajută la absorbţia lor.
De asemenea, australianca susţine că oamenii nu ar trebui să renunţe la paste pentru a-şi menţine silueta, deoarece sunt foarte utile pentru microflora intestinală, şi nici la sosurile de salată, „blamarea” lor fiind exagerată.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.