Prima pagină » Diverse » De ce sunt de evitat coloranții artificiali din alimente
De ce sunt de evitat coloranții artificiali din alimente
Foto: Sharon McCutcheon, de la Pexels
Coloranții alimentari artificiali pot provoca boli, dacă sistemul imunitar nu funcționează bine, au descoperit oamenii de știință de la Școala de Medicină Icahn din SUA, citați de Medical Express.
Coloranții alimentari artificiali pot provoca boli, dacă sistemul imunitar nu funcționează bine, au descoperit oamenii de știință de la Școala de Medicină Icahn din SUA, citați de Medical Express.
Studiul a fost efectuat pe șoareci, la care citokina IL-23 (interleukina-23) era nereglementată și care au dezvoltat colită după consumarea produselor cu culori artificiale, relatează BTA. Deși nu se știe încă dacă coloranții au un efect similar asupra oamenilor, cercetătorii intenționează să testeze exact modul în care citokina IL-23 accelerează dezvoltarea colitei după ce s-au consumat alimente cu coloranți.
„Modificările grave ale concentrației de poluanți ai aerului și apei și utilizarea crescută a alimentelor procesate și a aditivilor alimentari din ultimul secol au fost legate de creșterea bolilor inflamatorii și autoimune”, a declarat Sergio Lira, unul dintre coordonatorii studiului și profesor de imunologie la Icahn. (www.24chasa.bg)
RADOR
Foto: Sharon McCutcheon, de la Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.