Trei alimente care ajută la reducerea tensiunii arteriale
Un regim alimentar selectat în mod corect poate ajuta la reducerea și normalizarea tensiunii arteriale, susţin experţii în domeniu, citați de publicaţia „Daily Express”.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 mai 2021, 12:00
Un regim alimentar selectat în mod corect poate ajuta la reducerea și normalizarea tensiunii arteriale, susţin experţii în domeniu, citați de publicaţia „Daily Express”.
Experții menţionează faptul că hipertensiunea arterială aproape că nu este însoțită de simptome, de aceea este considerată de specialişti drept ”un asasin tăcut”. Hipertensiunea arteriala (HTA) este o „boală tacută”, fără simptome specifice, manifestându-se doar prin creşterile bruşte şi importante ale tensiunii arteriale (salturile hipertensive). Creşterile bruşte ale tensiunii arteriale cresc riscul de boli de inimă.
Persoanele cu tensiune arterială mare ar trebui să consume suc de sfeclă, deoarece conține minerale pe care organismul le transformă în nitriți biologici activi și oxid nitric, care relaxează și dilată vasele de sânge. De asemenea, se recomandă includerea fisticului în alimentaţie, în special în cazul persoanelor care au nu numai tensiunea arterială sistolică (maximă) mare, ci și diastolica (minima). Smochinele, care conțin o cantitate mare de fibre și polifenoli şi scad tensiunea arterială, se află, de asemenea, în Top 3 alimente importante pentru normalizarea tensiunii arteriale. (www.rosbalt.ru)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.