Prima pagină » De prin Cluj » Preparate tradiționale din bucătăria transilvană, prezentate la USAMV [AUDIO/FOTO]
Preparate tradiționale din bucătăria transilvană, prezentate la USAMV [AUDIO/FOTO]
Foto: Radio Cluj
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a expus astăzi, vineri, 28 mai 2021, preparate tradiționale din bucătăria transilvană, realizate de 22 de studenți în cadrul evenimentului ”Călătorie în bucătăria tradițională românească”. Preparate care mai de care mai delicioase, cozonaci, prăjituri, plăcinte și platouri tradiționale au fost supuse jurizării pentru a decide care dintre ele are într-adevăr o poveste și rețeta a fost transmisă din generație în generație.
Foto: Foto: Radio Cluj
Articol editat de Bianca Câmpeanu,
28 mai 2021, 13:13 / actualizat: 29 mai 2021, 13:40
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a expus astăzi, vineri, 28 mai 2021, preparate tradiționale din bucătăria transilvană, realizate de 22 de studenți în cadrul evenimentului ”Călătorie în bucătăria tradițională românească”. Preparate care mai de care mai delicioase, cozonaci, prăjituri, plăcinte și platouri tradiționale au fost supuse jurizării pentru a decide care dintre ele are într-adevăr o poveste și rețeta a fost transmisă din generație în generație.
22 de studenți din anul IV la Ingineria și Protecția Mediului din cadrul Facultății de Agricultură au gătit și și-au prezentat rețetele învățate de la bunici. Preparatele prezentate astăzi sunt specifice mai multor zone din Transilvania:
Este o călătorie în trecutul gastronomic al satelor de baștină ale studenților de la USAMV pentru descoperirea gustului de altădată al bucătăriei părinților, a precizat Conf. dr. Avram Fițiu, coordonatorul tradiționalului proiect:
Avram Fițiu.
Această prezentare necesită JavaScript.
La eveniment a participant și George Cățean, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, care a vorbit despre importanța păstrării tradițiilor românești mai ales când vine vorba de arta culinară, dar și despre obiectivele ministerului de a susține agricultura românească și produsele locale:
George Cățean.
Această prezentare necesită JavaScript.
Între rețetele cu care studenții au încântat asistența se numără gușă fiartă cu boia și usturoi, cocoradă cu brânză de oaie, cozi de ceapă și mărar, zamă de măcriș sau alivenci de Toplița. Toate produsele au fost jurizate de trei experți în gastronomie tradițională.
Text/audio/foto: Larisa Hurducaci
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.