Felia de Cluj: A început sezonul evenimentelor [AUDIO]
Faptul că dăm drumul la economie e fabulos, faptul că putem da drumul la economie pentru că lumea s-a vaccinat e mai fabulos.
Articol editat de cristina.rusu, 16 iunie 2021, 12:28 / actualizat: 18 iunie 2021, 15:50
Săptămâna asta am trecut pe lângă Opera Maghiară și am văzut oameni care mergeau la spectacol, ce ciudat, ce bucurie! Apoi am mers spre parcul mare unde era plin ochi, la fel și terasele de pe lângă lac, dar și cele din centru.
Apoi au început să sune telefoanele pentru tot felul de cerințe pentru tot felul de evenimente, care mai de care mai complicate, mai complexe și mai pline de energie. Asta clar pentru că au avut oamenii timp destul să și le organizeze- un an cred că le-a ajuns.
Toată lumea a visat să-și organizeze o mică chermeză de ziua lui, sau să meargă într-un team building organizat de compania la care lucrează, remote, în ultima vreme. Și asta nu e un lucru rău deloc pentru industrie.
Încet, încet am văzut că organizatorii de evenimente s-au dezmorțit, încep să văd poze în social media, oameni fericiți, baloane colorate, candy baruri mai mult sau mai puțin chicioase, dar cine sunt eu să critic candy barurile?
Anul ăsta e permis orice- după un an sabatic și plin de stres, ar fi trebuit să declarăm anul ăsta ca fiind anul în care merge orice! Orice tip de haine, orice tip de freză, orice tip de culoare în păr și chiar și candy barurile chicioase au dreptul anul ăsta să mai apară la câte un eveniment.
Anul ăsta libertatea trebuie să fie maximă și, cumva, am și observat acest lucru. Prin parc e plin de oameni în hamace, pensionari care fac tai chi și oameni care-și plimbă cățeii. Aproape mă simt ca și în Olanda sau Scoția (cel puțin acolo am văzut eu), unde oamenii, odată cu venirea căldurii și a soarelui (să nu uităm că în unele locuri acest aspect este o raritate) se tolănesc pe iarbă pe toate spațiile verzi ale orașului.
Completare la acest tablou de relaxare infinită stă și permisivitatea cu care autoritățile abordează mâncatul și consumul de băuturi în spațiile publice. Acolo în parc, pe o păturică, un el și o ea își desfac coșul de picnic care conține niște sandwich-uri, un platou cu brânză, 2 pahare de vin și o mini-sticlă de vin, poate și 2-3 brioșe. Apoi se bucură de ele, zâmbesc, cochetează și, la urmă, ce să vezi? Își stâng după ei mizeria, și-o pun în coș și-și aruncă mizeria la o pubelă din parc.
Nu vreau să zic că la noi nu e așa, la curățenie mă refer, dar pentru că nu întotdeauna lumea a fost așa de conștientă de activitatea civică, autoritățile încă mai trăiesc cu stresul a ceea ce poate genera un astfel de comportament.
Au început evenimentele, să ne bucurăm responsabil și distanțat, e important!
Chef Horia Șimon
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.