Primele amintiri din copilărie încep la vârsta de doi ani şi jumătate
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii de la Memorial University din Newfoundland au analizat datele colectate de-a lungul deceniilor.
Articol editat de cristina.rusu, 17 iunie 2021, 10:46
Oamenii îşi amintesc mult mai multe lucruri de la vârsta de doi ani decât îşi dau seama, susţine coordonatorul studiului, dr.Carole Peterson.
Există două motive. În primul rând, este foarte uşor să determini o persoană să-şi amintească ceva de la o vârstă fragedă doar întrebând-o şi solicitând ulterior mai multe detalii. Când oamenii încep să-şi aducă aminte, merg şi mai departe cu amintirile, a explicat expertul.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că primele amintiri se referă adesea la un an greşit, pentru că oamenii tind să creadă că un anumit lucru s-a întâmplat mai târziu.
Dr. Peterson şi echipa sa au lucrat cu informaţii furnizate de diverse persoane, comparându-le cu amintirile părinţilor acestora. Deseori, referitor la primele amintiri, a existat o discrepanţă de un an. Părinţii au susţinut că un anumit eveniment nu a avut loc când copilul lor avea trei ani, ci doi ani.
În studii anterioare, copiii au fost întrebaţi despre primele lor amintiri şi apoi conversaţia a fost repetată după doi sau opt ani. Ei au povestit aceleaşi lucruri, dar când au fost mai mari, au corelat amintirile cu o vârstă mai târzie. Aceasta a fost cea mai convingătoare dovadă, a precizat dr. Peterson.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.