Cerșetorii, greu de ținut sub control. Mesajul Poliției Locale: nu le mai dați bani!
În luna mai, Primăria, împreună cu Poliția Locală din Satu Mare au lansat o campanie de combatere a cerșetoriei, prin intermediul căreia cetățenilor li se cere să nu ofere bani celor care apelează la mila publică. Cu toate acestea, au fost identificate nu mai puțin de 180 de cazuri de cerșetorie pe raza municipiului, în care au fost implicate 67 de persoane. Foarte mulți dintre cerșetori sunt din alte județe, iar unii dintre ei, pentru a fi cât mai convingători, apelează la trucuri, afirmă Vasile Chișluca, șeful Poliției Locale. El atrage atenția că singura modalitate de-a descuraja cerșetoria este refuzul sătmărenilor de-a le oferi bani.
Articol editat de , 22 iunie 2021, 15:17
Vasile Chișluca afirmă că fără sprijinul populației. măsurile luate de Poliția Locală sunt limitate. După ce sunt identificați, cerșetorii sunt amendați, iar apoi sunt îndrumați înspre localitățile de domiciliu. Dacă acceptă, unii sunt duși la Adăpostul de Noapte.
Deși primesc tot sprijinul necesar, prea puțini dintre cerșetorii cu domiciliul în Satu Mare acceptă să rămână în Adăpostul de Noapte. Ei preferă să se întoarcă pe străzi pentru a apela la mila publică, afirmă Adrian Bălaj, directorul Direcției de Asistență Socială.
Conducerile Primăriei și Poliției Locale fac apel insistent la sătmăreni să sesizeze telefonic prezența cerșetorilor și să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei. În condițiile în care, cerșetorii ignoră atât amenzile, cât și pe cei ce îi sancționează, și revin în locurile obișnuite, unde știu că primesc bani.
Stela Tudor/FOTO: Stela Tudor, Poliția Locală
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.