Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor va fi gata până la mijlocul acestei toamne
Parcul Tineretului se amenajează în partea de Nord-Est a municipiului Cluj-Napoca, pe un deal aflat în față în față cu zona unde a funcționat Combinatul de Utilaj Greu.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 6 iulie 2021, 11:00 / actualizat: 9 iulie 2021, 14:06
Până în octombrie ar trebui finalizate lucrările, despre care primarul Emil Boc spune că sunt în grafic:
Termenul de finalizare la Parcul Tineretului este 30 octombrie 2021. Stadiul lucrărilor este de 70 la sută, iar, ce e foarte important, lucrările sunt în grafic. În acea parte a municipiului amenajăm o pădure care va fi un plămân verde al orașului și o zonă de modernizare pe care clujenii o vor aprecia, sunt convins. (Emil Boc)
Zona unde se amenajează Parcul Tineretului este cea mai săracă în spații verzi din întreg municipiul. Anii trecuți pe aceste dealuri primăria a organizat mai multe acțiuni de împădurire, dar puțini dintre puieții plantați s-au și prins. Pentru a evita surprizele neplăcute, la amenajarea acestui parc s-au folosit copaci cu balot, care se adaptează mai ușor.
Dealtfel, șeful Direcției de dezvoltare din primărie, Ovidiu Cîmpean, asigură că arborii plantați s-au prins deja și urmează să se dezvolte:
S-au plantat cei 1.500 de arbori prevăzuți în proiect, se lucrează la sistemul de alei pietonale, la sistemul de iluminat cu tehnologie led și chiar a fost făcută prima probă cu tiroliana care va fi pusă în funcțiune în parcul de 21 de hectare de la capătul bulevardului Muncii, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor. (Ovidiu Cîmpean)
Parcul Tineretului va avea plantații de arbori și arbuști, zone de poiană, alei dotate cu mobilier urban, două clădiri cu funcțiuni publice, pasarele care să faciliteze tranzitarea spațiilor verzi, un punct de belvedere și o parcare ce se va întinde pe 600 de metri pătrați.
Ovidiu Cîmpean precizează că întreaga lucrare se realizează din fonduri europene:
Investiția are o valoare totală de 22,8 milioane de lei, din care 98 la sută sunt fonduri europene nerambursabile. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. (Ovidiu Cîmpean)
Mihai Miclăuș
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.