Mierea este unul dintre cele mai vechi alimente, care are multe proprietăţi benefice, deoarece conţine vitamina C, vitamine B, precum şi magneziu, potasiu, iod şi alţi compuşi. Mierea naturală, care nu a fost supusă niciunui tratament, are proprietăţi curative.
Articol editat de Bianca Câmpeanu,
11 iulie 2021, 12:00 / actualizat: 11 iulie 2021, 19:18
Mierea este unul dintre cele mai vechi alimente, care are multe proprietăţi benefice, deoarece conţine vitamina C, vitamine B, precum şi magneziu, potasiu, iod şi alţi compuşi. Mierea naturală, care nu a fost supusă niciunui tratament, are proprietăţi curative.
Produsul apicol conţine o cantitate imensă de potasiu, principalul inamic al bacteriilor. De asemenea, mierea menţine pentru mult timp o concentraţie ridicată de cupru şi fier, ceea ce o face un ajutor nepreţuit în tratamentul anemiei. Mierea ajută la creşterea imunităţii şi este recomandată pentru a face faţă răcelilor. În antichitate, era folosită pentru tratarea rănilor, deoarece are proprietăţi antibacteriene. O lingură de miere pe zi reprezintă o modalitate excelentă de prevenire a răcelilor, bolilor cardiovasculare şi gastrointestinale, dar şi pentru reducerea tensiunii emoţionale, stresului şi insomniei. Un pahar de lapte cald cu miere ameliorează tusea persistentă.
Mierea naturală este absorbită foarte repede de corpul uman, îmbunătăţind procesul digestiv. În combinaţie cu ghimbir şi lămâie, este o modalitate bună de a calma „stomacul nervos” şi de a normaliza peristaltismul.
Mierea este adesea folosită în cosmetică, iar unele măşti preparate în casă cu miere şi uleiuri naturale pot face minuni asupra tenului, în doar câteva minute. (www.bnr.bg)
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.