3 deserturi cu pepene galben
-
Cremă de pepene galben
Articol editat de cristina.rusu, 17 iulie 2021, 12:00
-
Cremă de pepene galben
Ingrediente:
un plic de budincă de vanilie, un pepene galben de dimensiuni mici, 300 ml lapte, 200 ml frişcă de gătit, 4 linguri ştevie, 1 vârf de cuţit aromă de vanilie, frişcă pentru ornat.
Mod de preparare:
Laptele îl punem la fiert, amestecându-l cu îndulcitorul de ştevie şi budinca de vanilie. Adăugăm aroma de vanilie şi frişca de gătit şi îl lăsăm să fiarbă până când amestecul e omogen.
Într-o cupă de îngheţată punem câteva bucăţi de miez de pepene, tăiat cubuleţe. Turnăm din budinca de vanilie deasupra, apoi punem din nou câteva bucăţi de pepene. Ornăm cu frişcă.
-
Prăjitură raw
Ingrediente:
1 pachet de biscuiţi integrali, 100 g unt, 200 ml frişcă, 300 ml iaurt, 200 g gelatină pentru gătit, 200 g xilitol, 1 vârf de cuţit de aromă de vanilie, 300 ml frişcă, felii de portocale pentru ornat.
Mod de preparare:
Se zdrobesc biscuiţii într-un castron. Se adaugă untul aflat la temperatura camerei şi se amestecă. Compoziţia se toarnă într-o formă de tort cu bază detaşabilă.
Pepenele galben se amestecă cu frişca, apoi se face piure cu un mixer vertical.
Xilitolul, iaurtul şi vanilia se amestecă, apoi se adaugă la piureul de pepene galben.
Gelatina se dizolvă în apă, se încălzeşte amestecând până când devine omogenă, apoi se lasă un pic să se răcească. Atunci când mai e doar călduţă, se adaugă câteva linguri din iaurtul cu pepene galben pentru a o răci şi mai mult. Şe adaugă la compoziţia cu iaurt abia când e aproape rece, pentru a evita formarea de cocoloaşe.
Întregul amestec se toarnă peste baza din biscuiţi. Se decorează cu frişcă şi felii de portocale, apoi se pune la frigider.
-
Smoothie
Ingrediente:
O jumătate de pepene galben, 1 banană, 3 felii de ananas, 1/2 mango, 300 ml lapte de cocos, 1 vârf de ghimbir ras, 1/2 linguriţă de scorţişoară, 2 frunze de mentă.
Mod de preparare:
Fructele se curăţă şi se taie bucăţi, apoi se toarnă toate ingredientele într-un blender. Se poate folosi şi lapte de migdale, după gust. A se pune la frigider pentru 20 de minute înainte de servire. Poftă bună!
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.