Ce să mâncăm ca să nu îmbătrânim
Se pare că polifenolii, antioxidanți puternici găsiți din abundență în fructe și legume, pot încetini îmbătrânirea și pot ajuta la rezolvarea problemelor legate de excesul de greutate. Pentru alimentele bogate în polifenoli, oamenii de știință indică extractul din semințe de struguri. Cercetările arată că acesta ajută la îmbunătățirea tulburărilor metabolice cauzate de o nutriție incorectă. Încetinirea procesului de îmbătrânire este obținută de compușii polifenolici care sporesc metabolismul colagenului. Alimentele bogate în polifenoli sunt strugurii, cacao, ciocolată neagră, vin roșu și ceai verde. La acestea putem adăuga afine, mere, linte, nuci, rodie, broccoli, varză, țelină, ceapă, pătrunjel și multe altele. Cu toate acestea, urmăriți cum v-ar afecta pe dvs. personal o anumită mâncare sau băutură. Oamenii de știință observă că există rezultate contradictorii în literatura medicală cu privire la efectele polifenolilor asupra obezității și, în general, asupra greutății corporale. Alimentele bogate în polifenoli duc la pierderea în greutate prin activarea celulelor asociate consumului de energie. Astfel, ele contribuie la accelerarea proceselor metabolice.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 iulie 2021, 12:00 / actualizat: 21 iulie 2021, 13:17
Dacă ne întoarcem la percepţia că suntem ceea ce mâncăm, este logic doar că, dacă vrem să fim proaspeți, tineri și sănătoși, trebuie să mâncăm fructe și legume proaspete. Nu am dori să arătăm ca ceva scos din conservă sau plin de substanțe chimice. Mult mai tentantă este o piersică proaspăt culeasă sau o salată proaspătă. (www.trud.bg)
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.