Ce efecte pe termen lung au vaccinurile care folosesc tehnologia nouă ARN mesager?
Mai mulţi cercetători răspund la această întrebare. Avem destule cunoştinţe despre efectele pe termen lung ale unei tehnologii noi precum ARN mesager?
Articol editat de Carmen Sas, 31 iulie 2021, 18:00 / actualizat: 1 august 2021, 8:52
Mai mulţi cercetători răspund la această întrebare. Avem destule cunoştinţe despre efectele pe termen lung ale unei tehnologii noi precum ARN mesager?
Cei de la „La Voix Du Nord” au pus această întrebare unei experte Anne Goffard, virusolog, care aminteşte că această tehnologie nu este chiar aşa de nouă. Anne Goffard:
„În realitate, vaccinarea cu ARN mesager este testată la oameni, de la începutul anilor 2000. Este adevărat ca nu s-a testat în cadrul strategiei preventive care se referă la Covid astăzi, ci într-un alt obiectiv de vaccinare numită terapeutică. Se dorea vaccinarea persoanelor afectate de maladii precum cancerul”.
„Se spunea, o să-i vaccinăm, asta va stimula sistemele lor imunitare care se vor apăra contra cancerului. Doar că nu funcţiona. Totuşi s-au făcut teste in vitro, pe diferite familii de animale şi oameni, cu diferite grupuri de populaţii, urmărite timp de mai mulţi ani după teste.
Asta ne-a permis să vedem că nu există efecte asupra fertilităţii, nici nu duc la maladii autoimune pe termen lung, nici la cancer. Se ştia că nu există efecte secundare târzii şi grave legate de această tehnologie„.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.