Cum păstrezi un avocado proaspăt pentru mai mult timp?
Avocado ar trebui consumat, în fiecare zi, deoarece este gustos și hrănitor și conține multe substanțe nutritive benefice. Acestea includ fibre, potasiu, acid folic, vitaminele B, vitaminele E și A, magneziu, sodiu, calciu și fier. Avocado combate, de asemenea, cancerul. Conține și un antioxidant puternic – glutationul, care protejează celulele de stresul oxidativ. Acidul oleic reduce riscul de cancer mamar.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 august 2021, 12:00
Cele mai recente știri despre acest fruct tropical susţin că ingredientul său Avocatina B este o moleculă care vindecă leucemia și este deja brevetată pentru producerea unui medicament împotriva leucemiei mieloide. Cu toate acestea, atunci când avocado este tăiat, acesta se oxidează rapid și își schimbă culoarea. Cauza este enzima polifenol oxidază (PPO), din cauza căreia avocado nu poate fi păstrat mai mult timp.
Oxidarea nu va avea loc însă dacă:
1. Tăiați câteva bucăți de ceapă roșie și le așezați pe fundul unui borcan;
2. Tăiați avocado longitudinal în jumătate și îl așezați cu coaja pe ceapă – astfel încât să nu absoarbă mirosul cepei;
3. Ceapa va preveni oxidarea, iar avocado va rămâne proaspăt timp de 5-7 zile. (www.24chasa.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.