Prima pagină » Diverse » Alimentul care stimulează producția de colagen în organism
Alimentul care stimulează producția de colagen în organism
Foto: Tetyana Kovyrina, de la Pexels
Orzul perlat sau arpacașul, conține mult fosfor, care este indispensabil pentru sistemul cardiovascular, smalțul dinților și țesutul scheletic. Nutriționistul din Rusia Olga Korableva recomandă includerea orzului perlat în dietă. În plus, orzul conține potasiu, calciu, fier, valorosul aminoacid lizină, care stimulează producția de colagen în organism.
Orzul perlat sau arpacașul, conține mult fosfor, care este indispensabil pentru sistemul cardiovascular, smalțul dinților și țesutul scheletic. Nutriționistul din Rusia Olga Korableva recomandă includerea orzului perlat în dietă. În plus, orzul conține potasiu, calciu, fier, valorosul aminoacid lizină, care stimulează producția de colagen în organism.
”Orzul conţine proteina care afectează în mod direct aspectul și sănătatea pielii noastre, de aceea orzul perlat este numit şi ”terciul frumuseții”, a specificat nutriționistul. Potrivit expertului, orzul perlat are un conținut scăzut de grăsimi – 1,1 grame la 100 de grame – și, practic, nu există contraindicații pentru acest aliment, în afară de intoleranța la gluten. Cu toate acestea, orzul nu trebuie consumat în cantităţi mari: provoacă senzaţia de balonare (distensie abdominală sau meteorism).
În acest sens, nu este recomandat să hrănim cu orz copiii sub trei ani, chiar dacă orzul este bine gătit. În general, este mult mai bine ca orzul să fie gătit o perioadă mai îndelungată de timp – cel puțin 50 de minute și va fi și mai bine dacă îl vei lăsa în apă peste noapte. (www.rosbalt.ru)