Un subiect sensibil: imunizarea obligatorie a anumitor categorii profesionale
Un subiect sensibil în ultima perioadă este legat de imunizarea obligatorie a anumitor categorii, precum personalul medical, angajații din educație, din Ministerul de Interne și alte instituții care lucrează cu public. În timp ce organizațiile pacienților cer medicilor și asistenților să se vaccineze și să nu îi pună în pericol pe bolnavi, Federația Sanitas se opune considerând că obligativitatea nu se justifică.
Articol editat de Andreea Leonid, 30 august 2021, 10:39
Un exemplu de bună practică vine din Bistrița-Năsăud, unde 80% din angajații Serviciului de Ambulanță Județean s-au imunizat fără să fie obligați.
După ce o treime dintre angajații Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, majoritatea asistenți medicali și ambulanțieri, s-au infectat în primul an de pandemie, ceilalți nu au ezitat să se vaccineze.
Annabella Muzsi, medic, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud:
Nu am avut nici un salariat, din fericire, decedat în context COVID, iar personalul a înțeles importanța vaccinării și la finalul semestrului I, 2021, mai mult de 80% din personalul salariat este vaccinat cu schemă completă. În 2020 am avut 31% din personal confirmat pozitiv COVID, reprezentând 53 de persoane, numărul celor pozitivi în rândul salariaților rărindu-se semnificativ în 2021, când doar 3% au fost confirmați pozitiv.
În prezent sunt vaccinați cu schema completă 54 de asistenți medicali, 53 de ambulanțieri și nouă medici.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.