Recomandarea nutriționistului: cum să mâncăm ca să nu ne îngrășăm
Nutriționistul britanic Tamara Willner a demontat mitul potrivit căruia consumul de alimente cu un conținut scăzut de calorii ne poate ajuta să slăbim rapid. Nutriționistul Tamara Willner menționează că aceasta nu este cea mai eficientă metodă de a slăbi, relatează ”kubnews.ru”.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 31 august 2021, 12:00
Nutriționistul britanic Tamara Willner a demontat mitul potrivit căruia consumul de alimente cu un conținut scăzut de calorii ne poate ajuta să slăbim rapid. Nutriționistul Tamara Willner menționează că aceasta nu este cea mai eficientă metodă de a slăbi, relatează ”kubnews.ru”.
Pentru a mânca pe săturate și pentru a vă menţine, totodată, silueta, trebuie luat în considerare nu caloriile, ci valoarea nutritivă a tuturor alimentelor pe care le consumați, a precizat expertul. Ea consideră că numărarea în mod constant al caloriilor poate declanșa tulburări alimentare, iar gândurile despre mâncare care nu ne părăsesc pot deveni obsesive. În acest sens, nutriţionistul recomandă renunțarea la numărarea caloriilor și să optăm pentru mâncarea sănătoasă, având în vedere valorile ei nutriţionale. Potrivit expertului, ar fi mult mai eficient să întocmiți o listă de alimente nesănătoase, cu o indicație a conținutului de calorii și o descriere a beneficiilor acestora și să consultați această listă de fiecare dată când vă gândiţi să consumaţi un produs nociv.
”500 de calorii de dulciuri și 500 de calorii de carne de pui sau avocado nu sunt egale ca valoare nutrițională. În ciuda cantității egale de calorii, obținem mult mai multe vitamine și minerale din carnea pui. Mai mult, proteinele și grăsimile satură organismul pentru întreaga zi și reduce senzația falsă de foame. Datorită acestui fapt, o persoană reușește să slăbească kilogramele în plus mult mai repede”, a specificat expertul. Potrivit nutriționistului, este mult mai sănătos să mănânci avocado (161 kcal), în loc de biscuiți (40 kcal), iar în loc de pâine prăjită cu unt (280 kcal) – clătite de ovăz cu iaurt și afine (410 kcal). De asemenea, este mai indicat să înlocuiți laptele degresat din cafea cu laptele obișnuit, se declară ferm convinsă de acest fapt nutriționistul britanic Tamara Willner.
De asemenea, ea ne recomandă să consumăm alimentele fără a fi distraşi de telefon sau televizor, concentrându-ne pe aspectul produselor, mirosul, gustul, textura lor. În cazul în care este necesar, atunci ar trebui să solicitați ajutorul unui medic, a conchis nutriționistul britanic Tamara Willner. (www.rosbalt.ru)
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.