Cea mai simplă metodă de a scăpa de colesterolul rău
O mână de nuci pe zi reduce colesterolul rău și riscurile pentru inimă la persoanele sănătoase altfel, a anunțat Asociația pentru Sănătatea Inimii din SUA. Nucile îmbunătățesc, de asemenea, calitatea celulelor de colesterol rău
– reduc numărul celor asociate riscului cardiovascular, relatează BTA.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 6 septembrie 2021, 12:00
O mână de nuci pe zi reduce colesterolul rău și riscurile pentru inimă la persoanele sănătoase altfel, a anunțat Asociația pentru Sănătatea Inimii din SUA. Nucile îmbunătățesc, de asemenea, calitatea celulelor de colesterol rău
– reduc numărul celor asociate riscului cardiovascular, relatează BTA.
„Particulele lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL) sunt diferite ca mărime”, a arătat dr. Emilio Ross, în comunicatul de presă. El este directorul unei clinici pentru examinarea lipidelor din cadrul Departamentului de Endocrinologie și Nutriție de la Spitalul Universitar din Barcelona.
„Studiile au arătat că particulele mici și dense de colesterol rău sunt mai susceptibile de a provoca ateroscleroză, placă sau depozite de grăsime în artere. Certarea noastră merge și mai departe, dincolo de nivelurile de colesterol rău, pentru a arăta imaginea completă a tuturor lipoproteinelor și impactul dozei zilnice de nuci, potențialul acestora de a reduce riscul de boli cardiovasculare.
„Pe lângă reducerea colesterolului rău, nucile îmbunătățesc și calitatea particulelor acestuia”. Nucile, care sunt bogate în acizi grași omega-3, sunt cunoscute a fi asociate cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.
Nucile – benefice pentru colesterolul rău
Pentru studiu, 708 de persoane cu vârste cuprinse între 63 și 79 de ani au fost împărțite în două grupuri. Una a primit jumătate de cană de nuci cu mâncarea obișnuită timp de doi ani, iar alta nu. Participanții locuiesc în Barcelona și Loma Linad, California. La sfârșitul perioadei, cercetătorii au analizat nivelurile de colesterol rău și concentrația și dimensiunea particulelor. Din cele 628 de persoane care au finalizat experimentul, cele care au consumat nuci au avut în medie 4,3 mg / dL niveluri mai scăzute de colesterol rău. Numărul total de particule de lipoproteine cu densitate mică a scăzut cu 4,3 la sută, iar cel al celor de dimensiuni mici cu 6,1 la sută. La bărbați, efectul a fost mai pronunțat. La ei, colesterolul rău a scăzut cu 7,9%, comparativ cu 2,6% la femei. Lipoproteinele cu densitate medie, care sunt precursorii colesterolului rău, au scăzut de asemenea în grupul care a consumat nuci. Studiul a fost realizat cu ajutorul Asociației Producătorilor de Nuci din California. (www.24chasa.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.