Acțiunea de ecologizare a județului Bihor – „Let’s Do It, Bihor!” [AUDIO]
În Oradea, voluntarii vor porni în acţiuni sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 09.00, din parcarea Complexului Lotus, unde vor primi saci şi mănuşi pentru colectarea deşeurilor.
Articol editat de cristina.rusu, 17 septembrie 2021, 06:00 / actualizat: 17 septembrie 2021, 13:01
De asemenea, o echipă mixtă de voluntari şi jandarmi montani vor urca pe cel mai înalt vârf din Munţii Apuseni, Vârful Bihorul, cu o altitudine de 1.849 metri, unde vor începe curăţenia pornind de sus în jos.
Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group susțin campania de strângere a deșeurilor din județul Bihor. Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor și președinte al ADI Ecolect a spus că operatorii de salubritate vor transporta în această zi gratuit sacii cu deşeuri.
Mergând pe principiul că toți suntem interconectați, iar natura înseamnă nu doar viață, dar este însăși casa noastră, bihorenii, cu mic cu mare, pot face diferența implicându-se.
În continuare avem aceeași misiune: de a ține planeta curată și în mod special, Oradea și județul Bihor, a spus Mihai Pop, coordonatorul „Let’s Do It, Bihor!”.
O parte din deșeurile colectate în cadrul campaniei de curățare a județului Bihor vor fi sortate și reciclate. Altele vor ajunge în depozitele de deșeuri.
Sute de țări au răspuns invitației de a organiza, simultan, „Let’s Do It! – Ziua Națională de Curățenie.
România s-a alăturat campaniei în 2009, iar de atunci a fost, în fiecare an, alături de comunitatea „Let’s Do It”. Pentru a 12 oară, județul Bihor a răspuns pozitiv invitației de a se alătura inițiativei.
Proiectul „Let’s Do It” a început în anul 2008, în Estonia. Imediat ce a fost lansat, în doar o zi, cu ajutorul a 50.000 de voluntari, au fost scoase nu mai puțin de 10.000 de tone de gunoi, în 5 ore, din pădurile estoniene. Pentru îndeplinirea activităților și atragerea voluntarilor s-au desfășurat campanii media, din octombrie 2007 și până în aprilie 2008, și s-au folosit mai puțin de 500.000 de euro (în condițiile în care Guvernului estonian i-ar fi luat circa 3 ani și 22.5 milioane de euro ca să ducă la împlinire același scop). Rezultatele au fost impresionante mulțumită voluntarilor.
Crina Dobocan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.