Succes pe Instagram cu recitări de poezii [FOTO/AUDIO]
Într-o lume virtuală din ce în ce mai dominată de reclame, în care promovarea produselor devine tot mai des întâlnită în postările influencerilor, există și persoane care se prezintă în fața urmăritorilor cu ceva pe cât de simplu, pe atât de inedit: lectură, recitări de poezii sau metode de îmbogățire a vocabularului. Bineînțeles, toate acestea, îmbinate cu trendul actual, sfaturi despre frumusețe, modă sau călătorii.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 17 septembrie 2021, 10:22 / actualizat: 17 septembrie 2021, 19:29
Într-o lume virtuală din ce în ce mai dominată de reclame, în care promovarea produselor devine tot mai des întâlnită în postările influencerilor, există și persoane care se prezintă în fața urmăritorilor cu ceva pe cât de simplu, pe atât de inedit: lectură, recitări de poezii sau metode de îmbogățire a vocabularului. Bineînțeles, toate acestea, îmbinate cu trendul actual, sfaturi despre frumusețe, modă sau călătorii.
În această categorie se încadrează și Monica Sambor, din comuna Ruscova, județul Maramureș, recent intrată în lumea influencerilor. Monica este stabilită momentan pe Coasta de Azur și a început această activitate cu dorința de a aduce ceva nou.
Am început această activitate ca un refugiu, în timpul pandemiei. Ne-am motivat, împreună cu o prietenă, să încercăm să venim cu ceva nou în online. Ne-am propus să creăm conținut de calitate, plăcut oamenilor dar și nouă, bineînțeles.
Monica este pasionată de modă, frumusețe și călătorii. În același timp, adoră să vorbească despre cărți, să recite poezii sau să prezinte un cuvânt nou în fiecare zi. Vorbește fluent patru limbi străini: ucraineană, română, engleză și franceză.
Cel mai des abordez subiecte de modă, deoarece sunt pasionată și cred că este important felul în care ne îmbrăcăm. În paralel, am ales să vorbesc despre literatură, iar deseori recit poezii. Chiar dacă un video în care recit poezii nu are același impact precum unul în care vorbesc despre modă, eu continui să fac asta pentru că mi-am propus să fac doar ce-mi place, nu neapărat ceea ce se cere. Mai am o rubrică intitulată „cuvântul zilei”, în care postez pe story un cuvânt nou în fiecare zi, tocmai pentru că eu cred că e important să avem un vocabular bogat. Mi-am mai propus să fac și un tur al muzeelor de pe Coasta de Azur, pentru că aș vrea să arăt și părți mai puțin cunoscute de public, să evidențiez partea culturală extrem de bogată pe care o are zona aceasta, dincolo de plaje și localuri de lux.
Mihaela Botiz: Cât de mult te orientezi spre ceea ce se cere în mediul online? Cum faci să fii în trend, să ai urmăritori, dar totodată să fii naturală și nu te îndepărtezi de la principii și stilul propriu?
Mi-am promis, de la început, că voi face reclamă doar la produsele care mi se potrivesc și îmi plac. Am avut mai multe propuneri, dar le-am refuzat, pentru că nu mi se potriveau ori n-am crezut în ele. Promovez deseori afaceri mici, oamenii care fac lucruri din pasiune și de calitate. Consider că oamenii trebuie să mă urmărească de plăcere, nu doar ca să câștige ceva. Cred că trebuie să existe un echilibru. Sunt de acord să-mi adaptez conținutul la cerințele instagramului, atât cât ține de inovație și tehnologie. Ceea ce ține de stilul personal trebuie să rămână neschimbat. Trebuie să fii tu și atât, altfel publicul va simți și te va „penaliza”.
Mihaela Botiz: Cum crezi că se prezintă, în momentul actual, mediul online și lumea influencerilor?
Eu cred că se poate îndrepta spre o direcție bună, dacă creatorii de conținut realizează importanța influenței pe care o au. Publicul se educă, eu nu cred în sintagma „asta se cere”. Publicul primește ceea ce i se oferă. Dacă mai mulți oameni cu bun simț și integritate ar apărea în online și ar oferi mai multă cultură, educație, într-o formă atractivă, atunci oamenii ar iubi și asta.
Mihaela Botiz: Știm că există o tendință actuală a influencerilor de a-și arăta vulnerabilitățile. Te vezi venind în fața publicului tău, vorbind despre problemele și fricile tale?
Momentan, nu mă văd în stare făcând asta, dar nu cred că este ceva negativ. Bineînțeles, se exagerează puțin cu partea asta, tocmai pentru că s-a exagerat și înainte cu pozitivismul, cu viața roz. Se arătau doar părțile frumoase, ceea ce crează frustrări în rândul urmăritorilor, care cred că ai o viață perfectă, iar ei nu sunt suficienți de buni. E bine că se arată și partea aceasta, e bine să spunem din când în când „azi mi-a mers prost” sau „azi am plâns”, dar trebuie să existe și un echilibru.
Mihaela Botiz: La ce visezi în viitor, în domeniul acesta?
Am visuri mari, să merg mai departe, să-mi măresc comunitatea și să fiu un exemplu bun pentru urmăritorii mei și să aduc ceva nou în online.
Mihaela Botiz
Radio Sighet poate fi ascultat online, AICI!
Ne găsiți și pe facebook și instagram!