Terapie ocupațională pentru incluziunea socială a tinerilor marginalizați [AUDIO]
Un program de terapie ocupațională prin creație artizanală, destinat tinerilor proveniți din comunitatea defavorizată din Sătmărel, este derulat de Asociția STEA din Satu Mare până la sfârșitul lunii noiembrie 2021.
Articol editat de , 21 septembrie 2021, 06:00 / actualizat: 21 septembrie 2021, 9:03
Un program de terapie ocupațională prin creație artizanală, destinat tinerilor proveniți din comunitatea defavorizată din Sătmărel, este derulat de Asociția STEA din Satu Mare până la sfârșitul lunii noiembrie 2021.
Programul este derulat în cadrul proiectului “Ateliere de dezvoltare a competențelor tinerilor pentru incluziune”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, în cadrul Concursului local de proiecte de tineret 2021.
Proiectul are ca scop creșterea gradului de pregătire pentru incluziune socială a tinerilor marginalizați din cartierul Sătmărel, prin dezvoltarea de competențe și asigurarea de oportunități concrete pentru ca aceștia să devină persoane active în comunitatea sătmăreană.
Este vorba despre 15 tineri cu vârste cuprinse între 14 și 35 ani, care participă timp de 12 săptămâni la ateliere practice de creație artizanală, ateliere meștesugărești, activități non-formale de dezvoltare a competențelor în vederea incluziunii sociale, o excursie de dezvoltare personală ghidată de un psiholog, și o campanie de responsabilitate civică pentru a susține cauza educației copiilor din Sătmărel.
Majoritatea tinerilor care trăiesc în zona urbană marginalizată din acest cartier sunt neîncadrați din punct de vedere profesional și nu urmează vreun program educațional sau de formare, de aceea am intervenit noi, cei de la Asociația STEA, spune directoarea Cristina Bala.
Dezvoltarea abilităților de comunicare și acelea privind munca în echipă, dar și gestionarea eficientă a bugetului propriu, sunt alte competențe despre care vor fi învățați participanții la programul Asociației STEA.
Un prim obiectiv important al programului este amenajarea unei biblioteci la sediul Centrului de Zi al asociației, cărțile urmând a fi puse la dispoziția copiilor din cartierul Sătmărel.
În total, programul de pregătire pentru incluziunea socială a tinerilor marginalizați are 16 ateliere practice, și opt pentru realizarea proiectului individual de voluntariat. Pentru derularea eficientă a programului, voluntarii Asociației STEA sunt ajutați de doi voluntari din Franța veniți la Satu Mare prin intermediul Programului de Serviciu Civic.
Stela Tudor/Foto: Asociația STEA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.