Facturile la energie şi gaze vor fi compensate de la 1 noiembrie
Prezent joi, 23 septembrie, la o dezbatere pe această temă, premierul Florin Cîțu a declarat că țara noastră are nevoie de un mecanism care să funcționeze în situații excepționale, cum se întâmplă în prezent, dar și de o strategie care să îi asigură independența energetică.
Articol editat de Andreea Leonid, 23 septembrie 2021, 13:55
Şeful executivului a susținut nevoia de investiții în acest domeniu și a adăugat că trecerea de la o energie poluantă la una verde presupune provocări uriașe nu doar pentru România, ci pentru toată Europa.
Creșterea tarifelor la energie și gaze reprezintă un cumul de factori, consideră premierul Florin Cîțu, explicând că liberalizarea pieței s-a făcut prea târziu și într-un moment în care prețurile se majorau în toată Europa. În plus, investițiile în aceste sectoare nu s-au făcut de ani de zile.
Şeful executivului a explicat că vor fi luate decizii în sprijinul consumatorului casnic și non-casnic, pentru această iarnă, însă trebuie creat un mecanism care să intre în funcțiune în situații excepționale ca aceasta, iar Guvernul să nu mai fie nevoit să intervină prin ordonanță.
Florin Cîţu: Compensarea merge înainte – 1 noiembrie – 31 mai – nu mai e niciun fel de discuție. Românii pot fi foarte liniștiţi, e o situație excepțională în toată Europa, dar vreau să se asigure că nu vor fi lăsați de izbeliște în această iarnă, că avem aceste soluții pentru ei și aici vorbesc de consumatorul casnic și non-casnic.
Potrivit premierului, este nevoie și de o discuție cu toate formațiunile politice responsabile din Parlament pentru elaborarea unei strategii, care să asigure pe termen lung independența energetică a României.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.