Pandemia a redus cu 10 ani speranţa de viaţă
Principalul scenariu cu privire la evoluţia pandemiei este o reducere durabilă a speranței de viață cu cel puțin 10 ani. Aceasta este concluzia lui Ancha Baranova, doctor în științe biologice și profesor la Școala de Biologie a Sistemelor de la Universitatea George Mason.
Articol editat de cristina.rusu, 5 octombrie 2021, 12:00 / actualizat: 5 octombrie 2021, 13:15
Scenariul principal acum este următorul: vaccinurile funcționează cumva, virusul înregistrează și el mutaţii. Toată lumea așteaptă. Omenirea se împacă foarte încet cu ideea că speranța de viață este redusă cu zece ani. Când oamenii sunt tineri și au imunitate, ei se descurcă cu coronavirusul, chiar și cu imunizări repetate. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstă, corpul se îmbolnăvește din ce în ce mai mult, iar coronavirusul este una dintre aceste boli, deci speranța de viață scade. Avem un nou dușman natural, a spus omul de știință, citat de BGNES.
Biologul a menționat că este posibil ca virusul să slăbească în mod natural în timp. Din păcate, însă, în cei doi ani ai pandemiei de până acum, virusul, dacă şi-a redus intensitatea, a fost aproape imperceptibil.
Există o selecție naturală în fiecare populație. Și la oameni e la fel. După două sau trei generații, oamenii vor face față mai bine coronavirusului, chiar și fără medicamente. Structura virușilor care chinuie omenirea se poate schimba, de asemenea, și poate că şi gripa se va reduce în cele din urmă, a adăugat Baranova.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.