Autoritățile atrag atenția asupra necesității de a combate risipa alimentară
Articol editat de Camelia Velțan, 16 octombrie 2021, 13:46
Risipa alimentară este un fenomen întâlnit în lumea întreagă, iar omenirea ar trebui să ia măsuri, pentru a-l stopa. Sâmbătă, 16 octombrie, este marcată Ziua Mondială a Alimentaţiei, care anul acesta se va concentra pe agricultura familială şi pe rolul investiţiilor responsabile în agricultură.
Risipa alimentară este prezentă chiar și într-un județ mic cum este Sălajul. Mulți zălăuani recunosc că aruncă, uneori, cantități importante de alimente rămase.
Da, din păcate, aruncăm foarte multă mâncare, ne dăm seama după sărbători că jumătate din mâncare sau mai bine de jumătate s-a aruncat.
Reporter: Fenomenul risipei alimentare este unul accentuat.
Economistul Gheorghe Borz, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sălaj: E vorba și de educarea popuației pentru cumpărări cumpătate, deci pentru consumul normal.
Nenumărate asociații de voluntari organizează periodic campanii de conștientizare asupra consumului raționale de alimente, dar, de cele mai multe ori, sunt sortite eșecului, cel puțin în Sălaj