Prima pagină » Diverse » Care sunt alimentele ideale pentru un mic dejun perfect
Care sunt alimentele ideale pentru un mic dejun perfect
Foto: Trang Doan, de la Pexels
Un nutriționist rus ne explică de ce ouăle și untul sunt excelente pentru un mic dejun perfect. Nutriționistul Nadejda Ţapkina a precizat, într-un interviu acordat Agenţiei de presă RIA NOVOSTI, care sunt alimentele cele mai potrivite pentru un mic dejun perfect. Potrivit Nadejdei Ţapkina, ouăle și untul ar trebui consumate la micul dejun.
Articol editat de Bianca Câmpeanu,
24 octombrie 2021, 12:00 / actualizat: 24 octombrie 2021, 13:03
Un nutriționist rus ne explică de ce ouăle și untul sunt excelente pentru un mic dejun perfect. Nutriționistul Nadejda Ţapkina a precizat, într-un interviu acordat Agenţiei de presă RIA NOVOSTI, care sunt alimentele cele mai potrivite pentru un mic dejun perfect. Potrivit Nadejdei Ţapkina, ouăle și untul ar trebui consumate la micul dejun.
”Ouăle conțin mai mult de 40 de vitamine – majoritatea vitaminelor din grupa B, A. E, D, K, precum și micro și macroelemente extrem de necesare pentru menținerea sănătății: magneziu, zinc, potasiu, calciu, seleniu, cupru, mangan, fier etc. 100 de grame de ou conțin 11-13 grame de proteine. După cum bine știm, proteinele sunt vitale pentru corpul nostru, fiind principalul material de construcție din corpul uman, responsabile de transportul ulterior al substanțelor importante către celulă, în special al nutrienților către celulă„, a mai spus nutriționistul.
”Untul, dacă este real (natural), atunci acesta este un superaliment pentru corpul nostru. Untul reprezintă o sursă din vitaminele A, D, E și K (deoarece acestea sunt vitamine liposolubile, sunt mai bine absorbite cu grăsimi), precum și acizi grași. Combinația acestor componente este excelent utilizată în terapia anti-îmbătrânire, deoarece încetinesc îmbătrânirea, ajută la regenerarea celulară, care îmbunătățește creșterea unghiilor, a părului și îmbunătățește elasticitatea pielii„, a adăugat Nadejda Ţapkina.
”Proteina din carnea de puieste considerată a fi cea mai ușor digerabilă dintre toţi aminoacizii. Datorită acestui fapt, îndeplinește multiple funcții utile: face oasele mai puternice, îmbunătățește calitatea țesuturilor și scade tensiunea arterială. În plus, ajută la eliminarea excesului de colesterol din organism și nu permite păstrarea acestuia în corpul uman. Consumul regulat de ouă poate ajuta la creșterea masei musculare și la reducerea grăsimii corporale, în același timp. Vitamina E are proprietăți antioxidante și încetinește procesul de îmbătrânire şi stimulează funcția de reproducere. Vitaminele B au un efect pozitiv asupra sistemului nervos, îmbunătățesc percepția informațiilor și cresc, de asemenea, imunitatea. Vitamina A face parte din ingredientele necesare pentru a avea ochi și piele sănătoși. Potasiul și magneziul ajută inima să funcționeze și să reducă riscul de boli asociate cu aceasta. Fierul este, de asemenea, asociat cu aceste boli, şi mai este responsabil de transferul de oxigen către organe. Deficitul său este foarte dăunător pentru întregul corp, astfel încât ouăle sunt un instrument indispensabil în lupta împotriva deficitului de fier.
Există un punct de vedere potrivit căruia ouăle, în special gălbenușul, cresc colesterolul. Prin urmare, unii oameni se feresc să le consume. Cu toate acestea, temerile respective se adeveresc numai atunci când se depășește norma de 3-4 ouă pe săptămână. În caz contrar, dacă nu exagerați, acesta este un produs indispensabil pentru micul dejun. Untul real (natural) reprezintă un depozit de vitamine și acizi grași solubili în grăsimi pentru organism. Grăsimile saturate sunt evitate de oameni, deoarece pot duce la probleme cardiace. Cu toate acestea, datorită acizilor ușor digerabili, nivelul colesterolului bun crește și neutralizează colesterolul răul. Cu toate acestea, nu este recomandat să mănânci mult unt. Untul joacă un rol important în formarea celulelor țesuturilor și organelor. El este indicat pentru tractul digestiv, deoarece vindecă rănile mici din el și lubrifiază pereții pentru o mai bună trecere a alimentelor. Vitaminele din compoziția untului contribuie la reînnoirea celulelor pielii, fac unghiile și părul sănătoase. De asemenea, îmbunătățeşte funcționarea sistemului mucos. Untul conține vitamina D, care poate normaliza nivelul zahărului din sânge și poate accelera metabolismul. Această vitamină este utilă femeilor însărcinate, contribuind la formarea sănătoasă a copilului.
Proprietățile untului au fost descoperite de medicina populară. De exemplu, împreună cu zahărul, ameliorează tusea uscată și favorizează expectorarea. Pentru răceli, untul poate fi amestecat cu lămâie pentru ameliorarea simptomelor primare. Ouăle și untul sunt substanțe nutritive esențiale și o sursă de energie, indicate pentru micul dejun. Cu toate acestea, este important să respectați norma recomandată pentru a nu aduce prejudicii corpului„, a conchis nutriționistul Nadejda Ţapkina. (www.ria.ru)
RADOR
Foto: Trang Doan, de la Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.